Co wiecie o tych subach
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
- Kubus20
- VW Baron
- Kontakt:
Co wiecie o tych subach
Witam.
Muszę wybrać sobie jakiegoś suba.
Założenia:
1. Kwota na głosnik ok. 400zł
2. 8 albo 10 cali
3. Bass ma być w miarę soczysty, ale szybki, kontorolowany. Chcę usłyszeć różnicę w basie granym z gitary basowej i ze stopki w perkusji . Żadnego mulenia się i ciągnięcia basu. Głośnik ma być krótko trzymany za ryj, a wtedy kiedy trzeba pokazać pazury
4. W grę wchodzą tylko głosniki jednocewkowe.
5. Mogą być używki.
6. Skrzynię zrobię sam praktycznie każdą, która zmieści się do MK2
Głośnik będzie zasilany będzie 200W RMS'u przy 4 omach.
Moi kandydaci:
1. Powerbass 1054 - 319zł
2. Carpower silver 10 - 369zł na stronie dystrybutora. Pewnie uda się wyrwać taniej.
3. JL 10W0-4 - 449zł
4. Intertechnik MDS 08 - 279zł
5. Intertechnik MDS 10 - Może uda się go wyrwać w kwocie koło 400zł, ale nie wiem gdzie, a baardzo bym chciał.
6. Focal access - O brzmieniu tego suba nie wiem nic i chciałbym się jak najwięcej dowiedzieć.
7. Vibe Black Air 10 z pierwszej serii - podobno świetne suby, ale nie mam pojęcia gdzie to wyrwać.
8. Vibe exact 10 - cena koło 400zł
9. Cervin Vega HED 10SVC - mógłbym kupić w okolicy 400zł
10. Polk Audio DB 104 - 409zł. Nie mam pojęcia jak on brzmi.
Tyle w miarę realnych propozycji.
Chciałbym, żeby każdy kto ma jakiekolwiek pojęcie o brzmieniu jakiegoś z podanych głosników się wypowiedział. bardzo pomogłoby mi to w wyborze, choć nie ukrywam, że jest kilku faworytów.
Pozdro.
Muszę wybrać sobie jakiegoś suba.
Założenia:
1. Kwota na głosnik ok. 400zł
2. 8 albo 10 cali
3. Bass ma być w miarę soczysty, ale szybki, kontorolowany. Chcę usłyszeć różnicę w basie granym z gitary basowej i ze stopki w perkusji . Żadnego mulenia się i ciągnięcia basu. Głośnik ma być krótko trzymany za ryj, a wtedy kiedy trzeba pokazać pazury
4. W grę wchodzą tylko głosniki jednocewkowe.
5. Mogą być używki.
6. Skrzynię zrobię sam praktycznie każdą, która zmieści się do MK2
Głośnik będzie zasilany będzie 200W RMS'u przy 4 omach.
Moi kandydaci:
1. Powerbass 1054 - 319zł
2. Carpower silver 10 - 369zł na stronie dystrybutora. Pewnie uda się wyrwać taniej.
3. JL 10W0-4 - 449zł
4. Intertechnik MDS 08 - 279zł
5. Intertechnik MDS 10 - Może uda się go wyrwać w kwocie koło 400zł, ale nie wiem gdzie, a baardzo bym chciał.
6. Focal access - O brzmieniu tego suba nie wiem nic i chciałbym się jak najwięcej dowiedzieć.
7. Vibe Black Air 10 z pierwszej serii - podobno świetne suby, ale nie mam pojęcia gdzie to wyrwać.
8. Vibe exact 10 - cena koło 400zł
9. Cervin Vega HED 10SVC - mógłbym kupić w okolicy 400zł
10. Polk Audio DB 104 - 409zł. Nie mam pojęcia jak on brzmi.
Tyle w miarę realnych propozycji.
Chciałbym, żeby każdy kto ma jakiekolwiek pojęcie o brzmieniu jakiegoś z podanych głosników się wypowiedział. bardzo pomogłoby mi to w wyborze, choć nie ukrywam, że jest kilku faworytów.
Pozdro.
PB - dużo niskich, nawet czasem za dużo...
Carpower - nie słyszałem, nie ocenie
JL - raczej delikatny, nie do katowania
Intertechnik MDS08 nie słyszałem, MDS10 mam i chwale sobie. W malutkiej zamkniętej gra pięknie (dla niego zrezygnowałem ze zmian no chyba, że jednak na DLS MW12)
Focal - brak danych
Viba - też słyszałem taką opinie jak Ty, ale dostać go jeszcze gdzieś to już cud
Vibe exact - bez szału, są lepsze
CV - są lepsze w tej cenie jednak
PA - yyyy...
ja bym brał IT, ale to niezbyt obiektywne chyba
a czego słuchasz ?
PS
widze, że na innym forum to samo napisałeś
Carpower - nie słyszałem, nie ocenie
JL - raczej delikatny, nie do katowania
Intertechnik MDS08 nie słyszałem, MDS10 mam i chwale sobie. W malutkiej zamkniętej gra pięknie (dla niego zrezygnowałem ze zmian no chyba, że jednak na DLS MW12)
Focal - brak danych
Viba - też słyszałem taką opinie jak Ty, ale dostać go jeszcze gdzieś to już cud
Vibe exact - bez szału, są lepsze
CV - są lepsze w tej cenie jednak
PA - yyyy...
ja bym brał IT, ale to niezbyt obiektywne chyba
a czego słuchasz ?
PS
widze, że na innym forum to samo napisałeś
- Kubus20
- VW Baron
- Kontakt:
Bardzo różnych rodzajów muzyki, ale co do dźwięku już się określiłem.Łuki pisze:a czego słuchasz ?
Ma być taki sub który będzie się starał dobrze udawać takie brzmienieKubus20 pisze:Bass ma być w miarę soczysty, ale szybki, kontorolowany. Chcę usłyszeć różnicę w basie granym z gitary basowej i ze stopki w perkusji . Żadnego mulenia się i ciągnięcia basu. Głośnik ma być krótko trzymany za ryj, a wtedy kiedy trzeba pokazać pazury
Coś więcej o basiku z tego IT. Jak z kontrolą. Ile trzeba mu dać mocy?? Jakie brzmienie- raczej ciepłe, czy bardziej twarde.Łuki pisze:MDS10 mam i chwale sobie. W malutkiej zamkniętej gra pięknie
A jak brzmi ten DLSŁuki pisze:dla niego zrezygnowałem ze zmian no chyba, że jednak na DLS MW12
[ Dodano: Wto Lip 04, 2006 22:44 ]
No tam chyba więcej obeznanych jest, tylko często się migają z odpowiedziamiŁuki pisze:widze, że na innym forum to samo napisałeś
IT gra szybko, dokładnie, bez mulenia (podobno w BR gra jeszcze lepiej niż w zamkniętej, ale nie miałem okazji posłuchać), w cabrio przy otwartym dachu słysze i czuje to wszystko podczas jazdy więc jest ok (gra pod 9812 i DLS A5)
DLS gra fajnie też, ale to 12 cali no i 1200PLNów (nie mniej moge go mieć za te 2 Hertze - ale to od brata )
DLS gra fajnie też, ale to 12 cali no i 1200PLNów (nie mniej moge go mieć za te 2 Hertze - ale to od brata )
- Kubus20
- VW Baron
- Kontakt:
Czy to ten DLS'ik o którym mówisz
Ponawiam pytanie. Ile IT 10 musi dostać mocy, żeby go dobrze kontrolować
A drugie pytanie, to jakie subiki mógłbyś załatwić i za jaką cenę. Ale to może na priv...
Ponawiam pytanie. Ile IT 10 musi dostać mocy, żeby go dobrze kontrolować
A drugie pytanie, to jakie subiki mógłbyś załatwić i za jaką cenę. Ale to może na priv...
niestety nie mam już takiego dostępu do IT jak miałem rok-dwa lata temu (za swojego ze skrzynią zapłaciłem 450PLN)
mam aktualnie do sprzedania to co w podpisie, czasem jakieś radio CD i CB
CarAudioReda cen rewelacyjnych też uważam, że nie ma... zostaje allegro, albo jakieś sklepy internetowe
PS
MDS8 wg mnie będzie za mały
mam aktualnie do sprzedania to co w podpisie, czasem jakieś radio CD i CB
CarAudioReda cen rewelacyjnych też uważam, że nie ma... zostaje allegro, albo jakieś sklepy internetowe
PS
MDS8 wg mnie będzie za mały
- Kubus20
- VW Baron
- Kontakt:
Więc będę się czaił na allergro i różnych forach. Chyba, że się trafi coś innego bardzo okazyjnie.Łuki pisze:CarAudioReda cen rewelacyjnych też uważam, że nie ma... zostaje allegro, albo jakieś sklepy internetowe
BTW: Z tego tematu to się dialog zrobił. Naprawdę nie ma na forum osoby z doświadczeniami, z którymś z podanych subów Szkoda.
Aha i Łuki do Ciebie lecą punkty. Dzięki za rady
A i poweidz mi jeszcze czy ten DLS jst o niebo lepszy od IT 10, i czy dużo traci na dynamice, bo to w końcu 12.
ciężko mi powiedzieć czy lepszy, bo gra inaczej jednak
ja bym wybierał IT gdybym miał drugi raz wybierać
brat mi wciska tego DLSa, ale jakoś tak nie jestem przekonany, może gdybym go usłyszał w zamkniętej to bym zmienił zdanie (chciałem go podłączyć u siebie, ale jest w takiej skrzyni, że nie mieści mi sie w bagażniku )
a może znajdziesz jednak Vibe ? popytaj na tuningu, może akurat...
PS
dzięki, dzięki...
ja bym wybierał IT gdybym miał drugi raz wybierać
brat mi wciska tego DLSa, ale jakoś tak nie jestem przekonany, może gdybym go usłyszał w zamkniętej to bym zmienił zdanie (chciałem go podłączyć u siebie, ale jest w takiej skrzyni, że nie mieści mi sie w bagażniku )
a może znajdziesz jednak Vibe ? popytaj na tuningu, może akurat...
PS
dzięki, dzięki...
- Kubus20
- VW Baron
- Kontakt:
Na tuningu to wszyscy sa ostatnio bardzo chętni do odpowiadania w setnym temacie na temat subów. Zresztą chyba sam zauważyłeś. Jak im sie poda temat o DLS A6, czy Phase linear aliante to się od razu podrywają .
Chciałbym bardzo znaleść Vibe Black Air z pierwszej serii, ale wiesz, że w Polsce to chyba graniczy z cudem. Chyba, że da się jakoś załatwić z zagranicy. Tylko, że ja nie jestem wtajemniczony w te wszystkie cła itd.
Znalazłem wogóle DLS MW110 i myślę, że udałoby się wyrwać go w używce za 450zł, a byłby szybszy od 12 napewno, poza tym moc nie taka wielka.
A na ten moment mam do kupienia Cervina z serii HED10SVC za ok. 330zł i nie wiem czy opłaca się go wziąć.
Chciałbym bardzo znaleść Vibe Black Air z pierwszej serii, ale wiesz, że w Polsce to chyba graniczy z cudem. Chyba, że da się jakoś załatwić z zagranicy. Tylko, że ja nie jestem wtajemniczony w te wszystkie cła itd.
Znalazłem wogóle DLS MW110 i myślę, że udałoby się wyrwać go w używce za 450zł, a byłby szybszy od 12 napewno, poza tym moc nie taka wielka.
A na ten moment mam do kupienia Cervina z serii HED10SVC za ok. 330zł i nie wiem czy opłaca się go wziąć.
- Kubus20
- VW Baron
- Kontakt:
Wiem, że Michał dobrze radzi, ale w tym momencie chodzi o hajs. A chyba jednak 10 PHD może lepiej sobie poradzić od IT 08...
Tak mi się przynajmniej wydaje.
Chociaż nadal mam wiele wątpliwości co do PHD, bo bardzo mało o nim słyszałem. Jednak cena 249zł razem ze skrzynią jest bardzo zadowalająca jak na porządną 10.
Bardzo chciałbym mieć IT 10, ale narazie fundusze nie pozwalają. Chyba, że trafi sie używka
Tak mi się przynajmniej wydaje.
Chociaż nadal mam wiele wątpliwości co do PHD, bo bardzo mało o nim słyszałem. Jednak cena 249zł razem ze skrzynią jest bardzo zadowalająca jak na porządną 10.
Bardzo chciałbym mieć IT 10, ale narazie fundusze nie pozwalają. Chyba, że trafi sie używka
- Dj Darecki
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Witam
Tak z ciekawosci hehe to jest rozmowa moja z jakims gostkiem on mowi ze tuba jest lepsza od subwofera rece opadaja hehe
Po za tym widze ze z projektowaniem obudow do glosnikow masz niewiele do
czynienia inaczej wiedzialbys dlaczego np obudowa typu tuba z wydechem
do tylu jest lepsza od np prostokatnej co nie znaczy ze jest
estetyczniejsza
Pozdro
Tak z ciekawosci hehe to jest rozmowa moja z jakims gostkiem on mowi ze tuba jest lepsza od subwofera rece opadaja hehe
Po za tym widze ze z projektowaniem obudow do glosnikow masz niewiele do
czynienia inaczej wiedzialbys dlaczego np obudowa typu tuba z wydechem
do tylu jest lepsza od np prostokatnej co nie znaczy ze jest
estetyczniejsza
Pozdro
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=252216][size=142][b][u]>>>VR6 US Mexicanos<<<[/size][/b][/u][/url]
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=122620][size=142][b][u]>>>Black 1.9TD<<<[/size][/b][/u][/url]
[img]http://img4.imageshack.us/img4/148/podpis1.jpg[/img]
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=122620][size=142][b][u]>>>Black 1.9TD<<<[/size][/b][/u][/url]
[img]http://img4.imageshack.us/img4/148/podpis1.jpg[/img]