[zewnątrz] politury (odżywianie lakieru) oraz woski
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
wosk Meguiars'a
Wosk bardzo fajny, detailer stanowczo za drogi jak na swoje możliwości - lepiej poszukać britemaxa
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
wosk Meguiars'a
Taki produkt jak proponujesz ma mój kolega i bardzo sobie chwali .
Ja mam trochę inny produkt meguiars'a - detalier i działa naprawdę dobrze, z łatwością usuwa zabrudzenia z lakieru, szkła i jest wydajny.
Zastanawiam się czy nie lepiej było by kupić Tobie "mały" zestaw ... czyli wosk, detalier, glinkę i coś jeszcze- różne są zestawy, wyglinkujesz lakier z pomocą detaliera lub wody z odrobiną szamponu, spolerujesz UC meguiars'a i na koniec wosk, wszystko w jednym a starczy na kilka razy.
Ja mam trochę inny produkt meguiars'a - detalier i działa naprawdę dobrze, z łatwością usuwa zabrudzenia z lakieru, szkła i jest wydajny.
Zastanawiam się czy nie lepiej było by kupić Tobie "mały" zestaw ... czyli wosk, detalier, glinkę i coś jeszcze- różne są zestawy, wyglinkujesz lakier z pomocą detaliera lub wody z odrobiną szamponu, spolerujesz UC meguiars'a i na koniec wosk, wszystko w jednym a starczy na kilka razy.
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
wosk Meguiars'a
Ja mam taki detalier
http://www.meguiars.pl/shop/product_inf ... cts_id=279" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.meguiars.pl/shop/product_inf ... cts_id=279" onclick="window.open(this.href);return false;
To zależy czego oczekujesz ...walistopa pisze:to jakie produkty bys mi polecal??
wosk Meguiars'a
Wypróbuj Collinite no. 915 Marque D'Elegance
Ten wosk w sumie został mi polecony przez kilka osób - wszyscy twierdzili, że jest mega wartościowy.
Ponoć zawiera największe stężenie wosku Carnauba i muszę przyznać, że auto wygląda super naprawdę długo.
Ten wosk w sumie został mi polecony przez kilka osób - wszyscy twierdzili, że jest mega wartościowy.
Ponoć zawiera największe stężenie wosku Carnauba i muszę przyznać, że auto wygląda super naprawdę długo.
wosk Meguiars'a
certew, collinite 476 jest NAJtrwalszym woskiem . Z powodzeniem przy dobrze przygotowanej powierzchni - 6miesięcy+
Nie spotkałem się z ŻADNĄ NEGATYWNĄ opinią na jego temat, same mocno pochlebcze .
Nie spotkałem się z ŻADNĄ NEGATYWNĄ opinią na jego temat, same mocno pochlebcze .
Re: Zabezpieczenie lakieru przed zimą..
Facet dobrze mówi ! Bardzo ceniony wosk .borek pisze:Najlepszy na zime jest wosk collinite 476. Jest dosc drogi 70-80zl ale puszka starczy ci na 2 lata po jego uzyciu wszytkie "koloryzujace" odstawisz na półke...
Dobrze przygotowana powierzchnia(glinkowanie+cleaner) na to w/w wosk i na 6miesięcy~ mamy spokój (w zimę oczywiście na mniej...)
Pozdro!
Też podzielam zdanie poprzedników co do jakości Coli 476. Jak dotychczas stosowałem bezpośrednio na politurę Black Hole z PB. Jedyne moje negatywne wrażenie to uczucie, że połysk po politurze był lekko zmatowiony gdy zaaplikowałem Coli. Co do trwałości naprawdę dłuuuuuugo się trzyma i szybko się nie utlenia.
Teraz Coli się skończyło i zakupiłem Natty's Paste Wax z PB, ciekawe jak wypadnie na tle Colinitte
Teraz Coli się skończyło i zakupiłem Natty's Paste Wax z PB, ciekawe jak wypadnie na tle Colinitte
Re: wosk Meguiars'a
Bez przesady że jest najtrwalszy Na rynku jest tego trochę. Finish Kare 1000p też trwałością zawstydza nie licząc już sealantów czy wysokiej półki takiej jak Swissvax Shield czy Zymol Titanium.Maggot pisze:certew, collinite 476 jest NAJtrwalszym woskiem.
Colli to po prostu całkiem przyjemne smarowidło w przystępnej cenie
31 grudnia nawoskowałem auto Colli, w porównianiu do Natty'sa daje bardziej szklisty efekt Nie wiem jeszcze jak z trwałością.. Raptem dwa razy bezdotyk zachaczyłempelton pisze:Teraz Coli się skończyło i zakupiłem Natty's Paste Wax z PB, ciekawe jak wypadnie na tle Colinitte
Szukasz porady n/t detailingu czy profesjonalnych kosmetyków ? Napisz w nowym dziale
http://forum.vwgolf.pl/viewforum.php?f=175
z dobrze rozpoznawalną marką na rynkuBio pisze:Colli to po prostu całkiem przyjemne smarowidło w przystępnej cenie
czyli Natty's jest jeszcze bardziej matowy od Coli ?Bio pisze:31 grudnia nawoskowałem auto Colli, w porównianiu do Natty'sa daje bardziej szklisty efekt
pelton, Nie, Colli przynajmniej na czerwonym daje wrażenie auto oblanego szkłem, Natty's dawał przyjemny ciepły wet look który jednak bardziej mi odpowiada.
Z tym że moje wzrokowe odczucia niekoniecznie muszą się sprawdzić u każdego
Z tym że moje wzrokowe odczucia niekoniecznie muszą się sprawdzić u każdego
Szukasz porady n/t detailingu czy profesjonalnych kosmetyków ? Napisz w nowym dziale
[zakup] wosk o konsystencji mleczka/kisielu
Hej.
Nowy dział, to pomyślałem że może ktoś mi coś podpowie.
Ze znanych tylko sobie względów poszukuje stosunkowo dużego wosku (cenowo z półki Coli 476 czy megsa #16 lub niżej, czyli tak powiedzmy powyżej marketu, a nie żeby się zachwycać) o konsystencji mniejwięcej podobnej do DC3 (jakieś takie mleczkowo podobny galaretowaty kisiel). Syf ma być kładziony na SRP (które jest dostępne w 1l opakowaniach, więc i wosk taki by się zdał) na ówcześnie na szybko wymytym i wyglinkowanym lakierze bez korekty.
Uprzedając pytania - nie otwieram warsztatu detailerskiego ;]
Priorytetem jest właśnie konsystencja - rozmiar opakowań idzie przeskoczyć.
Z góry dzięki za pomoc
Zdróweczki
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
dodano przez pelton:
przeniosłem do konkretnie z tym związanego tematu
Nowy dział, to pomyślałem że może ktoś mi coś podpowie.
Ze znanych tylko sobie względów poszukuje stosunkowo dużego wosku (cenowo z półki Coli 476 czy megsa #16 lub niżej, czyli tak powiedzmy powyżej marketu, a nie żeby się zachwycać) o konsystencji mniejwięcej podobnej do DC3 (jakieś takie mleczkowo podobny galaretowaty kisiel). Syf ma być kładziony na SRP (które jest dostępne w 1l opakowaniach, więc i wosk taki by się zdał) na ówcześnie na szybko wymytym i wyglinkowanym lakierze bez korekty.
Uprzedając pytania - nie otwieram warsztatu detailerskiego ;]
Priorytetem jest właśnie konsystencja - rozmiar opakowań idzie przeskoczyć.
Z góry dzięki za pomoc
Zdróweczki
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
dodano przez pelton:
przeniosłem do konkretnie z tym związanego tematu
Shmatan, Jeśli już mówimy o colli to od razu nasuwa mi się na myśl 845 :
Bio, 845 w temp. pokojowej pozostaje płynny? raz miałem okazje podotykać sampler takowego, i był bardziej jak jakieś skrzepliny w galaretce