Problem z rcd300 w Golfie V
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Witam
Posiadam problem z radiem rcd300 w moim golfie V. Radio nie czyta płyt cd nagranych przeze mnie, czyta tylko płyty orginalne lub z gazet. Po nagraniu płyty w Nero na dwa sposoby pojawia się na wyświetlaczu radia ERROR. Próbowałem w Nero utworzyć "Audio CD" oraz "CD z MP3" i żadna z tych opcji nie sprawdziła się. Posiadam takie radio - http://imageshack.us/f/69/rcd300003.jpg. Do nagrania użyłem płyt firmy icam. To że płyty nie chcą działać w aucie to wina płyty/programu/radia ? Podpowiem że w innych urządzeniach plyty działają.
Z góry dzięki za odpowiedź.
Posiadam problem z radiem rcd300 w moim golfie V. Radio nie czyta płyt cd nagranych przeze mnie, czyta tylko płyty orginalne lub z gazet. Po nagraniu płyty w Nero na dwa sposoby pojawia się na wyświetlaczu radia ERROR. Próbowałem w Nero utworzyć "Audio CD" oraz "CD z MP3" i żadna z tych opcji nie sprawdziła się. Posiadam takie radio - http://imageshack.us/f/69/rcd300003.jpg. Do nagrania użyłem płyt firmy icam. To że płyty nie chcą działać w aucie to wina płyty/programu/radia ? Podpowiem że w innych urządzeniach plyty działają.
Z góry dzięki za odpowiedź.
- Pablo Corrado
- Forum Master
Dziwne, bo u mnie działają nagrywne CD (CDR i CDRW) w RCD. Spróbój zmienić nośnik na jakiś lepszy i nagrywaj z najmniejszą możliwą prędkością.
Scirocco II 1,6 / Scirocco II 1,8 / Corrado G60 / Corrado 2,0 16V / Golf IV 2,0 / Golf IV GTI / Passat B5FL 1,8T / Golf V 1,4 i 1,6
Sprzedam:
-Uszczelkę głowicy 1,8 T 20V (AGU i innych) GOETZE.
-NOWĄ przepustnicę do 1,4 TSI i innych 03C 133 062S.
Sprzedam:
w nero masz opcję prędkości odczytu audio cd (dla urządzeń w których będzie odtwarzana), ustaw ją na jak najmniejszą i powinno być ok.
Not 4 Movi'n Just 4 Crusi'n
Ja bym dodał jeszcze poza niską prędkością nagrywać w trybie DAO czyli Disc At Once.
Probowałem nagrać tak jak polecacie na Verbatimie i Emtec'u i nadal występuje ten CD ERROR. Slyszalem od znajomego, że na allegro można coś kupić i wtedy zadziała płyta. Polega to na zmianie częstotliwości, tyle wiem. Znajomy nie zna dokładnych szczegółów. Może Wy coś wiecie na ten temat?
jeśli dalej nie działa daj radio do przeczyszczenia laseru
Not 4 Movi'n Just 4 Crusi'n
- Pablo Corrado
- Forum Master
Nie ma nic takiego.MiKiK2o1o pisze:Polega to na zmianie częstotliwości
Pozostaje Ci wyczyszczenie soczewki.
Scirocco II 1,6 / Scirocco II 1,8 / Corrado G60 / Corrado 2,0 16V / Golf IV 2,0 / Golf IV GTI / Passat B5FL 1,8T / Golf V 1,4 i 1,6
Sprzedam:
Sprzedam:
http://r-sklep.eu/ag-srodek-czyszczacy- ... p-468.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Dex P99r >Macrom 59.16[Dynaudio md100&Macrom Md.4] >Audison vr203 & Hifonics falcon >PPI 4200AM >Sony XES S-12
slaww, dzięki za link. Spróbuję znaleść na miejscu ale jak nie będzie to zamówie w necie. Wymaga to rozkręcenia i wyjęcia radia? Czy da się to jakoś rozpylić przez otwór na płyte?
Patyczkiem do ucha niestety.Bezinwazyjnie sa takie plyty cd z wloskami od szczotki.To nic nie daje.
Dex P99r >Macrom 59.16[Dynaudio md100&Macrom Md.4] >Audison vr203 & Hifonics falcon >PPI 4200AM >Sony XES S-12
Mam podobny problem - radio czytało kiedyś jedna z wielu wypalanych płyt "Audio CD" a teraz nie czyta.
Nie czyta też nowo wypalonych.
Czyszczenie lasera nie wiem czy pomoże.
Samemu płytą czyszcząca warto czy szkoda pieniędzy ?
- czy wykonuje je każda firma Car audio ?
- jaki jest mniej więcej koszt ?
- czy trzeba wymontować radio ?
Nie czyta też nowo wypalonych.
Czyszczenie lasera nie wiem czy pomoże.
Samemu płytą czyszcząca warto czy szkoda pieniędzy ?
- czy wykonuje je każda firma Car audio ?
- jaki jest mniej więcej koszt ?
- czy trzeba wymontować radio ?
TDI 140koni - żaden Passat mnie nie dogoni !
Re: Problem z rcd300 w Golfie V
Jak coś to mam na sprzedaż rcd300 za 80zl bo wymieniłem na rcd510. Płyty nagrywane czytało do końca bez problemu.