Tarcze Brembo, klocki Ferodo - dobry zakup?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- dziechu
- Forum Master
- Auto: Golf III, Touran I 2.0 FSI
- Silnik: 1Z
Tarcze Brembo, klocki Ferodo - dobry zakup?
Witam. Tak mi poradzono, wiec kupilem tarcze wentylowane Brembo i klocki Ferodo Premier - czy to dobry zakup? Albo wymienic przed zalozeniem?
Ostatnio zmieniony ndz wrz 07, 2008 10:39 przez dziechu, łącznie zmieniany 1 raz.
- tomekzabrze
- Użytkownik
- Kontakt:
Re: Tarcze Brembo, klocki Ferodo - dobry zakup?
Idealny w sumie chyba najlepszy ......mozliwy tez zestaw brembo lucas tez bardzo dobry ...... a ty wymieniaj ale w samochodzie:)dziechu pisze:Witam. Tak mi poradzono, wiec kupilem tarcze wentylowane Brembo i klocki Ferodo Premier - czy to dobry zakup? Albo wymienic przed zalozeniem?
bardzo dobry zakup zreszta sama firma mowi za siebie. Producenci lepszy o ile nie najlepszych klockow, tarcz ... Na pewno bedzoesz zadowolonydziechu pisze:Witam. Tak mi poradzono, wiec kupilem tarcze wentylowane Brembo i klocki Ferodo Premier - czy to dobry zakup? Albo wymienic przed zalozeniem?
Loża szyderców & ABF slow and low squad [img]http://img80.imageshack.us/img80/2782/chmuraba4.gif[/img]
VW Klub Polska #444
VW Klub Polska #444
- dziechu
- Forum Master
Chwilowo mam 195/50R15, Fulda Progresso. Musialem zmienic hamulce, bo mam wzmocnione autko (przez Uysego - ale o tym napisze osobno), a i bez wzmocnienia zdarzalo sie tak nagrzac tarcze ze prawie tracilem hamowanie (mialem niewentylowane i jakies dziadoskie klocki ktore po 50km robily moje alusy cale czarne:).
- dziechu
- Forum Master
Za caly komplet dalem 315zl. Bylem w warsztacie szukac opraw zaciskow. Niby dobry, duzy warsztat, robia tylko VW, Audi, Seat, Skoda. Maja kupe klientow raczej z lepszymi autami, trzeba sie zapisywac tydzien wczesnie - wiec warsztat wydaje sie dobry (nie mam innych kryteriow porownawczych). I w tym warsztacie dowiedzialem sie ze... Brembo to najgorsze dziadostwo... Mowia ze kiedys Brembo bylo bardzo dobre, ale ostatnio maja mase reklamacji po zalozeniu Brembo (bicia, drgania itp). Ze te tarcze sa robione w Polsce i sa gowniane... Albo poprostu chca zeby przychodzic nie ze swoimi czesciami ale brac od nich...