![bajer :bajer:](./images/smilies/bajer.gif)
![grrr :grrr:](./images/smilies/grrr.gif)
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
No ja właśnie czekam z niecierpliwością na takie mrozy aby zobaczyć co będzie z moim 1,4 TDI PD. Na razie nie ma problemów. Przy -16 nie odpalił od dotknięcia rozrusznika a po 0,5-1s no ale to nic dziwnego. Poza tym od razu pracuje poprawnie. Czekam z niecierpliwością.LordSpooky pisze: Ma byc ponad -30...
Nie ma z czego cieszyc bo ja juz mam osobiscie dosyc po pachy. :Cjhosef pisze:No ja właśnie czekam z niecierpliwością na takie mrozy aby zobaczyć co będzie z moim 1,4 TDI PD. Na razie nie ma problemów. Przy -16 nie odpalił od dotknięcia rozrusznika a po 0,5-1s no ale to nic dziwnego. Poza tym od razu pracuje poprawnie. Czekam z niecierpliwością.LordSpooky pisze: Ma byc ponad -30...
Mój AAZ dzielnie odpalił mi przy około -26 po wymianie świec. Ten nie wiem, zobaczymy.
dimmer pisze:problemem odpalenia było zacinanie się dusiciela i autko po prostu nie mogło pociągnąć powietrza i odpalić gdyby czasem ktoś miał podobne problemy to może ten post kiedyś się przyda
Przed mrozami było dobrze, czy też ciężko palił?laszeq1 pisze:a mam pytanie bo sprawdziłem kąt wtrysku i wynosi 38 czy to może być powodem trudności z odpalaniem ??
tomek08 pisze:Witam,Przed mrozami było dobrze, czy też ciężko palił?laszeq1 pisze:a mam pytanie bo sprawdziłem kąt wtrysku i wynosi 38 czy to może być powodem trudności z odpalaniem ??
Ja bym skorygował w granice 55.
Pozdrawiam.
Użytkownicy przeglądający to forum: Google Adsense [Bot] i 30 gości