Dzięki za porady. Sprawdziłem tylko czy zapala się dioda po przekręceniu kluczyka i jest ok tz jak podłącze do masy to się zapala. Napięcie mam ok 12V a jak podepnę ten niebieski do 12V(+) na chwilkę jest 13,8V a potem spada do 12,6-12,8V. Resztę będę robił w przyszłym tygodniu bo dzisiaj już mam dość (zmarzłem).Sokol9185 pisze:to ci cieknie najprawdopodobniej z aparaturki a tu już raczej nie ma chyba ratunku tylko wymiana na nową ale trudno stwierdzić przynajmniej mi także może ktoś jeszcze się wypowie:)
a z tym alternatorem to mówię spróbuj jeszcze raz bez paska dać zasilanie na wzbudzenie tylko że przez żaróweczkę np taką jak masz do pozycji i w tedy zobaczysz czy jak ręką będziesz próbował po kręcić alternatorem to czy będzie jakiś dodatkowy opór czy nie jak tak to prawdopodobnie wzbudzenie sprawne! Jak będzie ok możesz założyć pasek i sprawdzić czy masz ładowanie najprościej sprawdź napięcie na aku przed uruchomieniem silnika i po:) a wzbudzenie daj nie ze środka tylko dalej przez tą żaróweczkę przynajmniej taka moja rada
Dzięki
Pozdrawiam
cichy999