golf 6 2.0 tdi huczy skrzynia
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam.mam golfa 6 z silnikiem 2.0 tdi przebieg 75 tyś km a rok 2009.Mój problem to huczenie skrzyni biegów na 4 i 5 biegu przy prędkościach 80km/h i 100km/h.
Opony i łożyska w kołach są wykluczone.nawet wymieniliśmy już dwa łożyska stożkowe w skrzyni i nadal jest to samo!!! tragedia!! juz nawet nie pomaga pogłaszanie radia... czy ktoś może się spotkał z takim przypadkiem? czy to feler fabryczny? czy moja skrzynia jest wadliwa? proszę o podpowiedź co się dzieje bo mam coraz większą ochote pozbyć się mojego golfa i kupić focusa(...).
Opony i łożyska w kołach są wykluczone.nawet wymieniliśmy już dwa łożyska stożkowe w skrzyni i nadal jest to samo!!! tragedia!! juz nawet nie pomaga pogłaszanie radia... czy ktoś może się spotkał z takim przypadkiem? czy to feler fabryczny? czy moja skrzynia jest wadliwa? proszę o podpowiedź co się dzieje bo mam coraz większą ochote pozbyć się mojego golfa i kupić focusa(...).
Kolego wina lezy najprawdopodobniej w zespolonych lozyskach walka wejsciowego i wyjsciowego (do rozebrania skrzynia). Bylo juz sporo takich przypadkow z ta skrzynia po wymianie objaw ustepowal.
piszesz "z tą skrzynia" masz na myśli że występowała w innych modelach czy spotkałeś się z tym w golfie 6 ??
i czy te łożyska o których piszesz to są stożkowe? bo stożkowe mechanik mi już wymienił i lipa...
i czy te łożyska o których piszesz to są stożkowe? bo stożkowe mechanik mi już wymienił i lipa...
Wyślij mi na pw numer nadwozia to wtedy bede pewny czy rozmawiamy o tej samej skrzyni ale jesli to golf VI i huczenie to mysle ze tak
"Kolego wina lezy najprawdopodobniej w zespolonych lozyskach walka wejsciowego i wyjsciowego"
Potwierdzam. miałem to samo. Cena łożysk ok.200 zł, rozebranie i złożenie skrzyni 800. Razem wybuliłem 1000 zł.
P.S Ze względu na koszty wymianę robiłem w warsztacie, natomiast łożyska kupiłem w serwisie VW, gdzie powiedziano mi, że te łożyska w modelach
z 2009 roku były felerne i szybko je zastąpiono ponoć lepszymi.
Potwierdzam. miałem to samo. Cena łożysk ok.200 zł, rozebranie i złożenie skrzyni 800. Razem wybuliłem 1000 zł.
P.S Ze względu na koszty wymianę robiłem w warsztacie, natomiast łożyska kupiłem w serwisie VW, gdzie powiedziano mi, że te łożyska w modelach
z 2009 roku były felerne i szybko je zastąpiono ponoć lepszymi.
-
- Nowicjusz
Panowie a jakie były u Was objawy, kiedy dokładnie huczało?bo u mnie podobnie huczy prawdopodobnie skrzynia jak zwalniam tak przy 80 km/h, jak wcisne sprzeglo jest cisza lub jak dodam gazu tez jest cisza...na luzie cisza wiec podejrzewam skrzynie niestety.
Jak zdiagnozowaliście ze to napewno skrzynia?
Jak zdiagnozowaliście ze to napewno skrzynia?
U mnie cisza była tylko przy wciśniętym sprzęgle. W pozostałych przypadkach w tym także na luzie był hałas !