pany mnie wlasnie po polerce mechanicznej zostaly takie refleksy na lakierze ,zeby sie tego pozbyc musze "przeleciec" lakier politura polerka mech. i pozniej pasta nablyszczajaca np.farecla czy moze sie myle? Prosze o porade.
Ktoś Ci nawkręcał Politura zamaskuje jedynie to wszystko.
Teraz powinieneś użyć np. żółtego stosunkowo twardego wykończeniowego pada od flexi a później jakiegoś bardzo miękkiego. Do tego np. Menzerna FF3000.
Ew. można próbować z ściernym cleanerem ale opcja wyżej jest pewniejsza.
Szukasz porady n/t detailingu czy profesjonalnych kosmetyków ? Napisz w nowym dziale
http://forum.vwgolf.pl/viewforum.php?f=175
Bio, no wlasnie o takie hologramy mi chodzi,zostaly po polerce pasta 3M,a ta paste ktora podales nakladac mechanicznie czy recznie? Tak w ogole to dzieki za porade
Jaką pastą auto było polerowane ? zielony korek Fast Cut+ ?
Nie wiem jak mocno one są, mi wszelkie hologramy po FG500 zeszły właśnie po kilku przejazdach FF3000.
Jeśli ona nie pomoże to pozostaje jeszcze IP2500. O tyle dobrze że te pasty możesz kupić w opakowaniach 500ml a nie 1kg jak 3m.
irko pisze:Tak w ogole to dzieki za porade
Od tego tu jesteśmy
Szukasz porady n/t detailingu czy profesjonalnych kosmetyków ? Napisz w nowym dziale
http://forum.vwgolf.pl/viewforum.php?f=175
Bio, kurcze ta 3M byla w 5L bialej bance niestety nie wiem jaka ma ziarnistosc ale nie ma az tak zle ,widac hologramy delikatnie pod slonce takze mysle ze ta FF3000 powinna wystarczyc. Powiedz mi jeszcze czy polerowac to na mokro i czy po tej pascie moge jeszcze to nablyszczyc farecla do polysku czy zostawic ?
irko, Nie wiem czy nie lepiej byłoby oddać auto komuś ogarniętemu
Z menzerną pracujesz na sucho , do tego odpowiednie pady a nie pierwsze lepsze ze sklepu motoryzacyjnego Menzerna jest lepsza od Farecli i da Ci naprawdę konkretne wykończenie przy odpowiedniej pracy
Nie wiem na jakiej maszynie pracujesz ale regulacja obrotów jest niezbędna.
Bio, mam takowa maszyne,i kumpla za plotem ktory ma lakiery samochodowe i rozne akcesoria lakiernicze i polerskie dzieki temu mam produkty po cenie hurtowej czasem tez co nieco doradzi ale wole posluchac rad specjalistow co do polerki wychodzi oki tylko nurtuja mnie wlasnie te hologramy,teraz dzieki Twojej poradzie mysle ze efekt koncowy bedzie mjodzio . Dzieki za linka.