![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Johnatan pisze:centek1991, Centek:D chłopczyno
Gazolina oznacza ingerencje w układ chłodzenia bo parownik potrzebuje ciepła z wody.. .
Dobra diagnoza. Nagrzewnicy nie przepchasz po wewnątrz rurek jest spiralka wprawiająca ruch wody dookoła.. żeby wolniej płyneła.centek1991 pisze:No to wychodzi na zapchana nagrzewnice.... bo jeden przewód jest goracy a drugi niezbyt.... ;/
Jak mam pomyslec ze musze cała deske zwalic to mnie głowa boliJohnatan pisze:Dobra diagnoza. Nagrzewnicy nie przepchasz po wewnątrz rurek jest spiralka wprawiająca ruch wody dookoła.. żeby wolniej płyneła.centek1991 pisze:No to wychodzi na zapchana nagrzewnice.... bo jeden przewód jest goracy a drugi niezbyt.... ;/Wymienic nagrzewnice, wypłukać układ samochodu i zalać pożądnym płynem ALMATIN ma bardzo dobre właściwości smarujące i nie koroduje głowica.
Ciesz sie że masz mk2 bo ja to robiłem we francuskim autach meidyz innymi meganka i thaliacentek1991 pisze:Jak mam pomyslec ze musze cała deske zwalic to mnie głowa bolijuz raz robiłem taka operacje
No to faktycznie przy golfie to pikusJohnatan pisze:Ciesz sie że masz mk2 bo ja to robiłem we francuskim autach meidyz innymi meganka i thaliacentek1991 pisze:Jak mam pomyslec ze musze cała deske zwalic to mnie głowa bolijuz raz robiłem taka operacje
Do rozbiórki jest w megance:
Wycieravczy przednie
plastik podszybia zewnętrzbnego
silnik wycieraczek
silnik wentylatora który jest pod maską
kanał wentylacji (bo pod nim jest śruba od odkręcania wewnętrzego tunelu)
licznik
konsola w tunelu
cała deska
rury pod wzmocnienie pod deską
radio
słupki przednie
uszczelki drzwi przednich na słupku
domontaż linek sterujących klapami
demontaż całej puchy na chłodniczkę
odłączenie węzy wody ciepłej
domontaż kierownicy
demontaż manetek
i już w końcu wymiana nagrzewnicy.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości