Tłokorozdzielacz 11mm podnoszenie ciśnienia.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
-
- Forum Master
Witam, panowie trochę nie w temacie, ale niech mi ktoś wytłumaczy jedną rzecz, której nie mogę pojąć.
Chodzi mi o ksenon, przez ostatnie dwa, a nawet trzy miesiące nie napisał, ani jednego postu, ale kiedy pojawia się coś na temat modzenia pomp wtryskowych z 10te na 11tki lub 12tki, a i gdzie arwam, coś napisze to już koleś się znajduje i ubliża, jak nie jednemu, to drugiemu.
Chłopie ogarnij się, bo to już nudne się robi, cały czas wałkujesz to samo, że arwam to, arwam tamto.
Chyba na niczym innym się nie znasz tylko na krytkowaniu innych.
Pozdrawiam.
Chodzi mi o ksenon, przez ostatnie dwa, a nawet trzy miesiące nie napisał, ani jednego postu, ale kiedy pojawia się coś na temat modzenia pomp wtryskowych z 10te na 11tki lub 12tki, a i gdzie arwam, coś napisze to już koleś się znajduje i ubliża, jak nie jednemu, to drugiemu.
Chłopie ogarnij się, bo to już nudne się robi, cały czas wałkujesz to samo, że arwam to, arwam tamto.
Chyba na niczym innym się nie znasz tylko na krytkowaniu innych.
Pozdrawiam.
Tomek
Re: Tłokorozdzielacz 11mm podnoszenie ciśnienia.
jakie ciśnienie powinno być dla ori pompy 11 prz 4tys? ile powinno byc dla 12mm?spawacz pisze:12 bar@4000RPM dla AFN/ASV/AHF/ALH
10 bar@4000 dla 1Z/AHU
Max 13bar dla TDI .
dlaczego max dla TDI jest 13bar? co się stanie jak będzie więcej ? 14-15?
TDI ASV ++++
Chyba się za mną nie stęskniłeś ?tomek08 pisze:Chodzi mi o ksenon, przez ostatnie dwa, a nawet trzy miesiące nie napisał, ani jednego postu
Doszedłem do wniosku,że dalsza dyskusja z pierwszym pompiarzem tego forum nie ma żadnego sensu.
Na tyle,na ile mogłem obnażyłem pewne fakty,poparłem dowodami i na tym poprzestanę.
Oby moc zawsze była z wami.
Pozdrawiam.
dowodami w stylu jesteś oszustem. bo ja tak Twierdzę.ksenon pisze:Na tyle,na ile mogłem obnażyłem pewne fakty,poparłem dowodami
Panowie, bez kłótni prosze.
Czy moglby ktos napisać jak prawidłowo zmierzyć i w jaki sposób regulować cisnienie? przy jakich obrotach, czy wylaczac silnik wbijac trzpien i znowu odpalac, czy przy wlaczonym silniku ? czy zaglądać w BS 000 na statyczny kąt? kiedy uznać,ze juz wystarczy ?w linku podanym przez Arwama, nie pisze nic o tym. dzieki i pozdrawiam!
Czy moglby ktos napisać jak prawidłowo zmierzyć i w jaki sposób regulować cisnienie? przy jakich obrotach, czy wylaczac silnik wbijac trzpien i znowu odpalac, czy przy wlaczonym silniku ? czy zaglądać w BS 000 na statyczny kąt? kiedy uznać,ze juz wystarczy ?w linku podanym przez Arwama, nie pisze nic o tym. dzieki i pozdrawiam!
Panowie, zna ktos odpowiedź na moje pytania?przemeku1 pisze:jakie ciśnienie powinno być dla ori pompy 11 prz 4tys? ile powinno byc dla 12mm?spawacz pisze:12 bar@4000RPM dla AFN/ASV/AHF/ALH
10 bar@4000 dla 1Z/AHU
Max 13bar dla TDI .
dlaczego max dla TDI jest 13bar? co się stanie jak będzie więcej ? 14-15?
TDI ASV ++++
-
- Forum Master
Witam, wydaje mi się, że na odpalonym silniku w dwie osoby. Jedna dusi 4000obr. druga patrząc na vaga wali po zaworku, tak długo, aż będzie odpowiednie ciśnienie.
Z tym waleniem to delikatnie, żeby od razu ciśnienie z 15barów nie wyskoczyło.
Pozdrawiam.
Z tym waleniem to delikatnie, żeby od razu ciśnienie z 15barów nie wyskoczyło.
Pozdrawiam.
Tomek
ile może być maksymalnie? i dlaczego nie więcej?tomek08 pisze:Z tym waleniem to delikatnie, żeby od razu ciśnienie z 15barów nie wyskoczyło.
TDI ASV ++++
Konkrety, bo "wydaje mi sie" nie jest satysfakcjonującą odpowiedzią. Prosze o wypowiedz kogos kto juz to przerabiał.
-
- Forum Master
Witam, robi się to tak
manometr wpinasz w śrubkę na fotce http://postimage.org/image/3pt7a4odl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotka i opis zapożyczony z sąsiedniego forum
Pozdrawiam.
Podbijaj ciśnienie z manometrem na obrotach 1000rpm silnika, jednocześnie obserwuj kąt wtrysku 000BS.
Podnoś do momentu, aż kąt wtrysku zacznie się podnosić.
Późniejsze podnoszenie ciśnienia musi być połączone z dołożeniem podkłądki pod sprężynę timingu.
manometr wpinasz w śrubkę na fotce http://postimage.org/image/3pt7a4odl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotka i opis zapożyczony z sąsiedniego forum
Pozdrawiam.
Tomek
-
- Użytkownik
Kolega o tym wie,bo na forum passata opisane już to było właśnie dla niego.
tak wiem, pytam tutaj, bo spotkalem sie z innym sposobem.
-
- Forum Master
Witam, a to przepraszam, podrzuciłem to bo chciałem pomóc, o innym sposobie coś słyszałem, ale nie wiem dokładnie, gdzie się trzeba wpiąć.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Tomek