ESP
Moderatorzy: G0 Karcio, zlos, VIP
ESP
Jak to jest z tym ESP w Erce? Słyszałem, że w najnowszych można wyłączyć w 100%, w GTI 35 Edition również, a w moim (produkcja 2010) się nie da. Czy ktoś, tj. ASO lub poza ASO jest w stanie coś "podmienić"?
Re: ESP
Z tego co czytałem w rocznikach 2011 jest esp dwustopniowe; wciśniesz guzik-ograniczasz esp, przytrzymasz dłużej-wyłączasz całkiem.
Chociaż ciężko jest mi w to uwierzyć bo haldex bazuje na czujnikch esp (napęd musi wiedzieć kiedy ile momentu zabrać na którą oś) - to tak na chłopski rozum
Chociaż ciężko jest mi w to uwierzyć bo haldex bazuje na czujnikch esp (napęd musi wiedzieć kiedy ile momentu zabrać na którą oś) - to tak na chłopski rozum
Golf mk2>Mk4>GTI5>GTI7
ESP
Ja ma eRke z czerwca 2011 model 2012 i mam dwustopniowe ESP. z tego co wiem to we wcześniejszych modelach nie da sie wyłączyć ESP tylko ASR.
u mnie jest tak, ze jak nacisnę przycisk ESP to wyłączy sie tylko ASR, a jak go przytrzyma przez 10-15s. wyłącza całkowicie ESP.
ESP przerabiałem juz w scirocco i z tego co wiem to sie nie da wyłączyć go. Można jakiś inny moduł ESP podłączyć , coś takiego kiedyś czytałem na mototalk.de
u mnie jest tak, ze jak nacisnę przycisk ESP to wyłączy sie tylko ASR, a jak go przytrzyma przez 10-15s. wyłącza całkowicie ESP.
ESP przerabiałem juz w scirocco i z tego co wiem to sie nie da wyłączyć go. Można jakiś inny moduł ESP podłączyć , coś takiego kiedyś czytałem na mototalk.de
Jest R32
BYŁ: GOLF MKVII R 2.0 DSG 2015 STG 2
BYŁ: Audi S3 8V1 S-Tronic 2014
był: Golf R 2.0 DSG STG 3 by CS
A nie myślałeś nad sterownikiem haldex? W ustawieniu race już od razu masz około połowy mocy/momentu na tył przez to lepsza trakcja i ingerencja esp późniejsza ale najlepiej na temat sterownika niech się wypowie Rybak czy zlos. Dwustopniowe esp to jeszcze świeża sprawa ale myślę że compoty już pracują nad tym żeby przeprogramowaćjakublad pisze:Właśnie w tym rzecz, że w rocznika 2011 jest dwustopniowe. Ja mam 2010 i też chcę dwustopniowe. Da się to... przeprogramować?
Golf mk2>Mk4>GTI5>GTI7
ESP
Ja w to całkowicie wyłączalne ESP nie wierzę, tak jak zostało powiedziane wcześniej haldex bazuje na tym systemie. Chciałbym się przejechać jakąś eRką MY12 żeby sprawdzić jak duża jest różnica między tą najnowszą wersją, a moją. Ja mojej szczerze nienawidzę. I wątpię, że da się to przeprogramować tak by mieć nowszą wersję, według mnie jest to niemożliwe.
2015 - ... Mocy przybywaj?
2010 - 2014 Golf .:R20
2010 - 2014 Golf .:R20
ESP
nie jestem pewien ale ESP bazują na czujnikach ABS.
Jest R32
Tak jest i haldex też bierze sygnał z czujników od abs, więc wyłączenie esp nie ma nic wspólnego z pracą haldexa. W R32 po wyłączeniu ESP też coś tam jeszcze trochę działa ale nie jest uciążliwe w MKIV 2.8 wyłączało się całkowicie.LEWART pisze:nie jestem pewien ale ESP bazują na czujnikach ABS.
www.proturbo.com.pl
Znowu nie jestem pewien ,ale działa jeszcze szpera(XDS) więc może się wydawać jakby EPS jeszcze ingerowało.daniel1d pisze:Tak jest i haldex też bierze sygnał z czujników od abs, więc wyłączenie esp nie ma nic wspólnego z pracą haldexa. W R32 po wyłączeniu ESP też coś tam jeszcze trochę działa ale nie jest uciążliwe w MKIV 2.8 wyłączało się całkowicie.LEWART pisze:nie jestem pewien ale ESP bazują na czujnikach ABS.
Jest R32