[MK3 AAZ] Skrzypienie w przednim zawieszeniu w mk3
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Ma gadane
- Kontakt:
[MK3 AAZ] Skrzypienie w przednim zawieszeniu w mk3
Witam. jeżeli skręcam kołami w prawo lub lewo to słyszę od strony "koła" dziwne skrzypienie. sądziłem że toi sworzeń wachacza i nawet w niego troszke oleju wstrzyknąłem i nadal to samo może to łożyska na amortyzatorach, chociaż 3 mce temu wymieniałem ja na nowe. Pomóżcie bo ja już sam niewiem co to może być. być może ktoś również miał podobny problem co ja. dzięki i pozdro (tylko zimne !! )
Ostatnio zmieniony pn lis 13, 2006 16:43 przez Grzegi Siedlce, łącznie zmieniany 1 raz.
skrzypienie w przednim zawieszeniu
witam
Jakiś czas temu zaczęło mi skrzypieć przednie zawieszeni w trakcie jazdy na zakrętach, chociaż skrzypienie to nie najlepsze określenie trochę tak jakby skrzypienie gumy o metal a nie metalu o metal. Po wymianie końcówek drążka cisza.
Jakiś czas temu zaczęło mi skrzypieć przednie zawieszeni w trakcie jazdy na zakrętach, chociaż skrzypienie to nie najlepsze określenie trochę tak jakby skrzypienie gumy o metal a nie metalu o metal. Po wymianie końcówek drążka cisza.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
u mnie kiedyś były do wymiany gumki przednich simerów wachaczy przednich i też doprowadzało mnie to do szału ...makkrak pisze:Jakiś czas temu zaczęło mi skrzypieć przednie zawieszeni w trakcie jazdy na zakrętach, chociaż skrzypienie to nie najlepsze określenie trochę tak jakby skrzypienie gumy o metal a nie metalu o metal. Po wymianie końcówek drążka cisza.
pzdr
[img]http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF[/img] [url=http://tnij.org/pisownia_pcf][color=red]Piszę poprawnie po polsku[/url][/color].
-
- Nowicjusz
Siemano, powiem ci ze stawiam na lozyska amortyzatorow, tymbardziej ze wymieniales amory, ja mam to samo, skrzypi jak krece na postoju, podczas jazdy nie zauwazylem i stalo sie to wlasnie po wymianie sprezyn i amortyzatorow, moze to kwestia montazu?? nie wiem ale wymien lozyska i daj znac jak poszlo
-
- Ma gadane
- Kontakt:
yoobi sama końcówka drążka niewiele kosztuje ok 35-50złyoobi pisze:Ile kosztuje ta końcówka ??
ale jak sam zmienisz to dobrze jest pojechać na zbieżność i ustawienie kąta
pochylenia więc razem wszystko z ustawieniem 100zł
remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)
Sharan - AFN
Sharan - AFN
Sam nie zmienię bo nie mam kanału :/. Poza tym nie wiem czy maglownica przy okazji nie szwankuje także samemu bez kanału będzie ciężko...
Pozdrawiam
yoobi
[ Dodano: 16 Lis 2006 22:48 ]
A właśnie: czy ta końcówka może być przyczyną ściągania w lewo, zwłaszcza podczas hamowania na nierównym asfalcie ?? Na idealnie płaskim + hamowanie nie ma tego ściągania.
Choć nawet nawet nie wiem czy to nazwać ściąganiem ... samochód w ww. przypadku sam sobie w lewo kierownicą kręci :]. (Geometria i zbieżność są ok, opon nie tnie).
Pozdrawiam
yoobi
Pozdrawiam
yoobi
[ Dodano: 16 Lis 2006 22:48 ]
A właśnie: czy ta końcówka może być przyczyną ściągania w lewo, zwłaszcza podczas hamowania na nierównym asfalcie ?? Na idealnie płaskim + hamowanie nie ma tego ściągania.
Choć nawet nawet nie wiem czy to nazwać ściąganiem ... samochód w ww. przypadku sam sobie w lewo kierownicą kręci :]. (Geometria i zbieżność są ok, opon nie tnie).
Pozdrawiam
yoobi
OSPF chodzi własnymi ścieżkami. :-)