MK4 Variant 1,9 TDI by OEMTUNING.PL | Auto na sprzedaż!

Moderator: G0 Karcio

Awatar użytkownika
truckman
Varia(n)t
Varia(n)t

MK4 Variant 1,9 TDI by Show - 1 str. PORSCHE 8,5J 205/40/18

Post autor: truckman » pt lut 17, 2012 19:43

Jednym słowem wyślij dowód na komendę. Szybciej będzie :)

Obrazek

Awatar użytkownika
showtime
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: showtime » pt lut 17, 2012 19:51

Bedzie wystawac, oj bedzie :P

W sumie wystarczyloby mi tak jak bylo u Frykasa...
Obrazek

Mikołaj, Ty jestes spec od konfiguracji :)
Bedzie dobrze na tym 45mm? Bo naprawde mam dylemat jaki adapter zamowic... gosciu jest w stanie mi zrobic grubosc od 20-50 mm :D wiec naprawde mam zgryz :bigok:

Tutaj widac jak bardzo brakuje tych 25 mm :crazy:

Obrazek

faking siet...
dobrze ze zrobilem dzisiaj tą przymiarke to do rothenburga sie wyrobie z setupem finalnym :los2:

TuningKingz Shop | Najlepszy sklep tuningowy w Polsce z rabatami dla forów!
W ofercie m.in. Meguiar's, Shiny Garage, KW, H&R, Eibach, Bilstein, DEPO, TA Technix, FK, MTS-Technik i inne
Zapraszam!
---
Nowy projekt: CADDYlac 2KFL

Awatar użytkownika
KonradzikIV
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: KonradzikIV » sob lut 18, 2012 01:03

wyciągnij z tyłu regulacje + większy dystans i powinno być ok.

Obrazek

Awatar użytkownika
showtime
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: showtime » sob lut 18, 2012 01:35

Tylko pytanie czy jak wyrzuce regulacje to czy te 45 mm to nie będzie zbyt dużo
... :(

W ofercie m.in. Meguiar's, Shiny Garage, KW, H&R, Eibach, Bilstein, DEPO, TA Technix, FK, MTS-Technik i inne
Zapraszam!
---

Awatar użytkownika
truckman
Varia(n)t
Varia(n)t

Post autor: truckman » sob lut 18, 2012 08:38

showtime, wtedy będzie za dużo. Niestety musisz postawić na 4 kołach na finalnej glebie przejechać sie kawałek i wtedy mozna gdybać, jak dla mnie to 15mm bez regulacji wystarczy. Tylko zrób wtedy coś z przodem co by motorówki nie było, ja cały sezon z tym walczyłem i w końcu kupiłem szersze koło na tył zeby zrobić wyższą oponę co by dupcia troszkę sterczała :food:

Obrazek

Awatar użytkownika
KonradzikIV
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: KonradzikIV » sob lut 18, 2012 10:49

nie ma co teraz gdybać

tak jak pisze truckman, założysz wszystkie koła, wyrzuć z tyłu regulacje i przymierz na dystansie - nie wiem jakie masz ale zawsze lepiej kupić grubsze i tokarz Ci przetoczy za piwo na jaki będziesz chciał rozmiar.

Obrazek

Awatar użytkownika
showtime
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: showtime » sob lut 18, 2012 11:30

Kkonkretna odpowiedz i to mi się podoba. Zamawiam adapter 45 mm i się będzie przymierzac :)

Zapraszam!
---

gluszcz
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: gluszcz » sob lut 18, 2012 11:41

turbo prosie jest dobrym kołem w mk4 :food:
Jeśli masz możliwość wyrównania auta przodem po wyciągnieciu reg. na tyle to nie ma się nad czym zastanawiać :D W skrajnej sytuacji /obcierki/ wstawi się odbój .Tak jak wyżej piszą mentorzy tuningu :jezor: docelowo obniżamy auto i Mierzymy !!!! Każda opona układa się innaczej i nie ma tu pewników
Parametry opony są dobre więc powinno się to spasować .Tego czego nie lubie w aucie to gdy zakłada się niski profil a szpara jest miedzy błotnikiem a oponą :ass: /dlatego ja zdecydowałem się na kartofla 215/40 :los2: /

Awatar użytkownika
showtime
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: showtime » sob lut 18, 2012 11:52

Damy rade ;) jest jeszcze chwila do letniego setupu wiec na razie :pub: a pozniej sie bedziemy martwic :panna:

:okej:

Zapraszam!
---

Awatar użytkownika
AdAśKo88
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: AdAśKo88 » pn lut 20, 2012 12:23

showtime, kolego jestem pod wrażeniem Twojego projektu :okej: auto naprawdę "kręci suty"
włożyłeś w je dużo pracy i oddania no i są znakomite efekty.Zainspirowało mnie do zrobienia takie frontu jak u Ciebie mam taki sam kolor ,założyłem ciemnie depo czarny grill i na dniach ma przyjść dokładka 25th brakuje mi tylko US obrysówek..Wnętrze masz rewelacyjne:) Tez chciałem założyć se 1/2 fis ale nie mam Can i za dużo z tym zachodu MFA musi mnie zadowolić.
Widziałem że miałeś kilka modeli felg "z górnej półki" może cos Ci zostało do sprzedania ,będę potrzebował czegoś na wiosnę na razie odkładam $$ :helm: :grin:

Od jakiegos czasu chodzi mi myśl o chipowaniu ,jestem w tej sprawie zielony i chciałbym dowiedzieć opinii s od kogoś kto to przerabiał ,silnik alh 240tys przebiegu na castrolu 10/40 magnatec.? Warto w to inwestować ?spalanie wzrosło?

Jeszcze raz pozdrawiam i oby tak dalej kolego :okej:

moje byłe mk2 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=119957

Awatar użytkownika
showtime
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Re: MK4 Variant 1,9 TDI by Show - 1 str. PORSCHE 8,5J 205/40

Post autor: showtime » pn lut 20, 2012 13:19

AdAśKo88 pisze:showtime, kolego jestem pod wrażeniem Twojego projektu :okej: auto naprawdę "kręci suty"
włożyłeś w je dużo pracy i oddania no i są znakomite efekty.
Dziękuje za mile slowa :pub: moze nie kreci sutów ale wyglada po prostu troszke inaczej niz milion innych kombiaków :jezor: Do malowania jest sporo elementow ale krucho z kasą na razie :(
AdAśKo88 pisze:Zainspirowało mnie do zrobienia takie frontu jak u Ciebie mam taki sam kolor ,założyłem ciemnie depo czarny grill i na dniach ma przyjść dokładka 25th brakuje mi tylko US obrysówek..
Właśnie te obrysówki to mistrzostwo swiata i dzieki jeszcze raz Karol za gotową listwe z obrysami, bo zaoszczedzilem sporo czasu i kombinacji z przeróbką :)
AdAśKo88 pisze:Wnętrze masz rewelacyjne:) Tez chciałem założyć se 1/2 fis ale nie mam Can i za dużo z tym zachodu MFA musi mnie zadowolić.
Wcale nie :) nie ma duzo pracy bo podlaczenie i montaz manetki + licznika zajal mi moze 2 godzinki ;) efekt zegarów SE jest zadowalajacy :P
AdAśKo88 pisze:Widziałem że miałeś kilka modeli felg "z górnej półki" może cos Ci zostało do sprzedania ,będę potrzebował czegoś na wiosnę na razie odkładam $$ :helm: :grin:
Wszystko poszlo zeby miec kase na kolejne :P
AdAśKo88 pisze:Od jakiegos czasu chodzi mi myśl o chipowaniu ,jestem w tej sprawie zielony i chciałbym dowiedzieć opinii s od kogoś kto to przerabiał ,silnik alh 240tys przebiegu na castrolu 10/40 magnatec.? Warto w to inwestować ?spalanie wzrosło?
Ja mam 270 i jezdzi ;) jesli nie gonisz na zimnym silniku, nie gasisz autka po jezdzie od razu to wytrzyma silnik :) zobacz na 1 str. mojego tematu jak sie balem chipa a zrobilem go i gdybym mogl cofnac czas to bylby moj pierwszy mod ;) zastanow sie tylko nad olejem - nie wiem ile w tym prawdy, ale o Castrolu nie slyszalem zbyt dobrych opinii...
AdAśKo88 pisze:Jeszcze raz pozdrawiam i oby tak dalej kolego :okej:
Pozdro :okej: :okej: :okej:

Zapraszam!
---

Awatar użytkownika
truckman
Varia(n)t
Varia(n)t

Post autor: truckman » pn lut 20, 2012 15:43

Wcale nie :) nie ma duzo pracy bo podlaczenie i montaz manetki + licznika zajal mi moze 2 godzinki ;) efekt zegarów SE jest zadowalajacy :P
On nie ma CAN, więc pół fisa nie poleci, musi mieć liczniki 919. Także albo MFA, albo pełny FIS który jest rarytasem i ponad 700 zł cenią :)

Obrazek

Awatar użytkownika
showtime
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: showtime » pn lut 20, 2012 15:58

Naciągnąłem dzisiaj kolejne 2 Falkeny na felgi i teraz juz tylko czekam na adaptery, odboje i wiosne :D

Adaptery bedzie mi robil ten chłopek
http://allegro.pl/dystanse-25mm-audi-vw ... 67662.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Jesli ktos zna to moze jakis rabacik moglby utargowac ;) facet ponoć z Kielc :jezor:

Zapraszam!
---

Awatar użytkownika
truckman
Varia(n)t
Varia(n)t

Post autor: truckman » pn lut 20, 2012 16:00

showtime, elegancko :bigok: Ja jeszczcze ciągle mam 2 felgi do zrobienia, ale coś chorowity jestem ostatnio i nie działam w garażu :)

Obrazek

Zablokowany

Wróć do „Zakończone projekty”