Witam, przymierzam sie do wymiany pompy wtryskowej w moim golfie mk2 1.6 td 1v . Chce wymienic na pompe z LDA tak żeby zmienic póznij tego pina w grzybku. Zauwazyłem że Bosch stosował całą game pomp wtryskowych do silnika 1.6 np :
068 130 081M ... silnik 1V
068 130 108M ... silnik Cs/Ky Cs: 1.6 D) / Ky: 1.7D
068 130 107J ... silnik Jk
068 130 108N ... silnik JK
068 130 180R ... silnik CY
068 130 180F ... silnik CY/JR all (1.6 TD)
068 130 109S ...silnik JR/CY
068 130 110B ...silnik SB
068 130 110Q ... silnik SB
Pytanie mam takie : co tu wybrać żeby pasowało ??, czy to nie ma znaczenia tylko brać pierwszą lepszą z tym LDA ?? co radzice ?
swap pompy wtryskowej 1.6 td
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
http://forum.vw-passat.pl/threads/78343 ... nik-1-6-TD" onclick="window.open(this.href);return false;
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
faktycznie, jest opcja szukaj....ostatnio przegladałem katalog Monark i było w nim napisane że zwykłe diesle są na 130 bar a turbo na 155...oczywscie chodzi o wtryskiwacze. Czyli jak mam rozumiec wystarczy założyc wszystko jedno jaką pompe byle z LDA,podpiąc pod stare wtryski, ustawic,wkrecic ten pin w grzybku i heja...
Czy wymiana koncówek wtrysku coś daje? warto ?(zważywszy że koszt samych koncówek jest porównywalny z jednym dobrym melanzem ) ....mam na liczniku juz blisko milion, 20 tys. temu robiłem uszczelke pod głowicą(elring 3 K), sprawdzali na szczelnosc,wyprostowali 2 zawory, ponoc głowica w dobrym stanie.Nowy rozrzadzik z pompa wodną pójdzie przy wymiane pompy co by pracy zaoszczedzic.
Przy ustawieniu cisnienia na wtryskach lepiej robic to na ksiązkowe 155 bar czy coś dorzuć od siebie coby uszczelka+spręzyna sie ułozyły ?
Jeszcze wsumie stoje przed wymianą termostatu bo coś mi szwankuje. Orginalnie jest na 87 st.C(połowa wskaznika) . Patrzałem jeszcze w hurtowni że sa 82 st. , 84 st., i sie zastanawiam czy takowy nie załozyc gdyż jade golfikiem niebawem do skandynawi z przyczepą kempingowa a tam teren górzysty...coby sie głowica nie zagotowała zbyt szybko na tych górkach bo ponoć te głowice od turbo są wrażliwe na temperature.
Jeszcze mnie zastanawia jedna sprawa...kiedyś miałem pezota 405 w dieslu. Pojechałem sobie na węgry na wakacje. na miejscu walneła mi uszczelka pod głowice, dolewanie wody etc. na koniec spiołem przewody od wentylatora chłodnicy na krótko i tak zrobiłem ok 1000 km wracając do domu. Tylko kontrolowałem wode na parkingach. Zastanawia mnie czy nie zrobić w golfie awaryjny włacznik do właczenia wentylatora chłodnicy na krótko...tak żeby na dłuższych podjazdach juz od początku był chłodzony a nie dopiero na po czasie. Przydałoby sie to zwłąszcza w górach. Ktoś kiedyś takie manewry przeprowadzał ??
Sie rozpisałem
Czy wymiana koncówek wtrysku coś daje? warto ?(zważywszy że koszt samych koncówek jest porównywalny z jednym dobrym melanzem ) ....mam na liczniku juz blisko milion, 20 tys. temu robiłem uszczelke pod głowicą(elring 3 K), sprawdzali na szczelnosc,wyprostowali 2 zawory, ponoc głowica w dobrym stanie.Nowy rozrzadzik z pompa wodną pójdzie przy wymiane pompy co by pracy zaoszczedzic.
Przy ustawieniu cisnienia na wtryskach lepiej robic to na ksiązkowe 155 bar czy coś dorzuć od siebie coby uszczelka+spręzyna sie ułozyły ?
Jeszcze wsumie stoje przed wymianą termostatu bo coś mi szwankuje. Orginalnie jest na 87 st.C(połowa wskaznika) . Patrzałem jeszcze w hurtowni że sa 82 st. , 84 st., i sie zastanawiam czy takowy nie załozyc gdyż jade golfikiem niebawem do skandynawi z przyczepą kempingowa a tam teren górzysty...coby sie głowica nie zagotowała zbyt szybko na tych górkach bo ponoć te głowice od turbo są wrażliwe na temperature.
Jeszcze mnie zastanawia jedna sprawa...kiedyś miałem pezota 405 w dieslu. Pojechałem sobie na węgry na wakacje. na miejscu walneła mi uszczelka pod głowice, dolewanie wody etc. na koniec spiołem przewody od wentylatora chłodnicy na krótko i tak zrobiłem ok 1000 km wracając do domu. Tylko kontrolowałem wode na parkingach. Zastanawia mnie czy nie zrobić w golfie awaryjny włacznik do właczenia wentylatora chłodnicy na krótko...tak żeby na dłuższych podjazdach juz od początku był chłodzony a nie dopiero na po czasie. Przydałoby sie to zwłąszcza w górach. Ktoś kiedyś takie manewry przeprowadzał ??
Sie rozpisałem
Końcówki jak nikt ich nigdy nie potraktował np szczotką drucianą - możesz wsadzić do wanny ultradźwiękowej ... po 2-3 płukankach nie odróżnisz swoich - od tych leżących w sklepie ..
Co do ustawiania ciśnienia - to ustaw takie jakie ma być i nie kombinuj ....
Odnośnie włącznika wentylatorów - to często widziałem takie patenty w autkach ciężarowych - które głównie po terenie górzystym śmigają ...
Co do ustawiania ciśnienia - to ustaw takie jakie ma być i nie kombinuj ....
Odnośnie włącznika wentylatorów - to często widziałem takie patenty w autkach ciężarowych - które głównie po terenie górzystym śmigają ...
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
- Bolekrsko
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
awaryjny hebel wiatraka ja mam jak sie gania po miescie od 3 do 4,6 tys to sie szybko grzeje
http://datingsidorsingel.com/" onclick="window.open(this.href);return false;