Golf IV Eibach Pro Kit -30mm. Prosze o porade.
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Witam, juz kiedys pisalem o moim problemie z zawieszeniem, ale chce juz definitywnie kupic sprezyny. Chce wymienic komplet sprezyn na te ktore podalem w temacie. Na lato mam kola 16cali, a na zime 15cali. Moje auto to AXR z 2003roku modelowo z chipem jesli to wazne w tym przypadku.... moje pytania:
- jak auto bedzie sie zachowywalo na tych 16 i 15 ( czy ma ktos podobny zestaw w swoim aucie.)
- jak auto bedzie wygladalo z tymi sprezynami na tych kolach 16 i 15 cali.. (moze ma ktos jakies foto??)
- moja najwieksza obawa czy na zime jak zaloze zimowki 15cali czy nie bedzie za nisko siedzial?
Z gory dziekuje za odp.
Ps- dodam, ze amory mam seryjne
- jak auto bedzie sie zachowywalo na tych 16 i 15 ( czy ma ktos podobny zestaw w swoim aucie.)
- jak auto bedzie wygladalo z tymi sprezynami na tych kolach 16 i 15 cali.. (moze ma ktos jakies foto??)
- moja najwieksza obawa czy na zime jak zaloze zimowki 15cali czy nie bedzie za nisko siedzial?
Z gory dziekuje za odp.
Ps- dodam, ze amory mam seryjne
bedzie sie zachowywalo OK
w sumie nie wiem o co pytasz
bedzie wygladalo nizej poprostu
szalu na 16 nie bedzie... w wygladzie
-30 w mk4 zima nei powinno stanowic probelmu
w sumie nie wiem o co pytasz
bedzie wygladalo nizej poprostu
szalu na 16 nie bedzie... w wygladzie
-30 w mk4 zima nei powinno stanowic probelmu
http://www.mapet-TUNING.com
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !
Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !
- lukasz2915
- Nowicjusz
Witam.Mam golfika na tych springach, tez na amorkach seryjnych. Autko jest niżej niż seria ale tragedii nie ma. Z przodu mam szeroką dokładkę pod zderzak i daje rady. Latem jeżdżę na alu 17 cali, a zimą na stalówkach 15 cali. Myślę że jak masz z przodu seryjną dokładkę to nie będzie problemu.
jak założysz 15" to będzie siedział tak samo wysoko jak na 17" czy dowolnych innych6600 pisze:czy na zime jak zaloze zimowki 15cali czy nie bedzie za nisko siedzial?
Szału nie będzie, ale będzie to już lepiej jeździć i wyglądać - później dorzucisz 17/18" na lato i będzie git ;]
dokładnieShmatan pisze:Szału nie będzie
u mnie w temacie zima 15" lato 16" przy -30 Weiteca6600 pisze:na tych kolach 16 i 15 cali.. (moze ma ktos jakies foto??)
A u mnie w temacie Eibachy i -30 na lato 17',zima 15' stal. I jednak na 15' wydaje mi się,że minimalnie niżej "siedzi". Nie stanowi taki zestaw jak dla mnie praktycznie żadnych problemów w jeźdżeniu. Wręcz przeciwnie - lepiej się jeździ - sztywniej,stabilniej i trochę twardziej niż na serii. Ale to wszystko jak dla mnie jest zaletą i na + . Chociaż powiem,że i tak myślę po cichu o gwincie... Ciekawy jestem czy jest znaczna różnica np na MTSie gwintowanym niż na tym co mam teraz ?!? Orientuje się ktoś może,lub miał do czynienia z takimi zawieszeniami ??
- lgruszkos
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
6600, u mnie w temacie masz zdjęcia takie jak Cię interesują czyli zima 15 lato 16, na spręzynach Weitec -40. Jezdzi się super, auto sztywniejsze i lepiej się prowadzi. Jakby Cie interesowało to zmieniam na gwint i spręzyny bedę chciał pogonić
Moje mk4 viewtopic.php?f=89&t=173568" onclick="window.open(this.href);return false;
---------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------
lgruszkos, czyli już postanowione,że założysz ? Kiedy montaż ?
Koj@a te Eibachy to masz czerwone czy czarne?
Byłe mk4 i BMW- viewtopic.php?f=89&t=382399" onclick="window.open(this.href);return false;
Mk5 - viewtopic.php?f=90&t=551962&p=6560642#p6560642" onclick="window.open(this.href);return false;
Mk5 - viewtopic.php?f=90&t=551962&p=6560642#p6560642" onclick="window.open(this.href);return false;
jak -30 to raczej pro kit czarny
sportline ma raczj wiecej jak -30
sportline ma raczj wiecej jak -30
http://www.mapet-TUNING.com
- Chlopak1988
- Forum Master
- Kontakt:
a czerwone eibachy są bardziej miękkie niż czarne? Bo założyłem dziś czerwone, wg oznaczenia -30/35mm i usiadł tak, że opona jest równo z nadkolem... Amory z tyłu seria. W czym może być problem?