witam forumowiczów

mam taki problem z moją polówką założyłem niedawno gaz lpg firmy BRC sekwencja lepszej klasy.

i gazownik miał problem z tym zeby zgrac program benzynowy z gazowym. i długo bardzo mu sie robił. zalecił zresetownie komputera i autoadaptacje przepustnicy i czyszczenie nie duzy koszt a warto. bo były tez rozne czasy wtrysków na benz ale silniczek pracuje równo. i mechanik ma problem z komunikacja z komputerem nie moze sie z nim połączyć. łaczy sie z poduszkami a do konkretnych ustawien nie chce sie połączyc niestety i nie wiem co zrobic moze mieliście taki problem. był wymieniany juz raz sterownik komputer bo był problem ze zle zczytywał czujnik wału i nie chciał zapalic jak sie zle ustawił. poprzedni własciciel go wymienił na nowy i po problemie

i od tamtego czasu zadnych błędów. prosze o pomoc co mozna z tym zrobic to podpowiem temu mechanikowi bo on tez szuka schematów na krótko i stara sie to zrobić. pozdrawiam i czekam na odp.
ps. dobrze zalecili tą autoadaptacje i zresetowanie? zeby dokładnie idealnie zgrac oba kompy od benzyny gazu i zeby pozniej wszystko chodziło idealnie. tak zalecił gazownik ze wtedy bedzie idealnie dobrze mówi?