Subwoofer Nokia DSP
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Subwoofer Nokia DSP
Witam!
Chciałbym się od was dowiedzieć jednej rzeczy, mianowicie mój golfer był wyposażony w system nokii dsp, ale nic oprócz głośników nie działało, więc go wymontowałem. I tak pomyślałem ostatnio, że mógłbym zastąpić oryginalny głośnik w subwooferze nokii jakimś mocniejszym, dać nowy wzmacniacz i podłączyć do radyjka.
Próbował już ktoś z was coś takiego robić??? Ma to w ogóle sens??
Chciałbym się od was dowiedzieć jednej rzeczy, mianowicie mój golfer był wyposażony w system nokii dsp, ale nic oprócz głośników nie działało, więc go wymontowałem. I tak pomyślałem ostatnio, że mógłbym zastąpić oryginalny głośnik w subwooferze nokii jakimś mocniejszym, dać nowy wzmacniacz i podłączyć do radyjka.
Próbował już ktoś z was coś takiego robić??? Ma to w ogóle sens??
www.vwteamkutno.pun.pl <-- zapraszam na forum kutnowskiej grupy VAG
To znaczy nie chodzi mi o to, żeby mi niesamowicie waliło w bagażniku, więc na pewno nie kupie skrzyni. Jedyną opcją jest to co opisałem, dlatego pytam. Skrzynka subwoofera nokii nie zajmuje wiele miejsca i to mogę znieść, bo nie chcę mieć połowy bagażnika zawalonego.
www.vwteamkutno.pun.pl <-- zapraszam na forum kutnowskiej grupy VAG
- Gashkas
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Moze zamiast szukac ori sub DSP to zmontuj jakas mala skrzynke zamknieta z glosnikiem 8" lub 10". Wcale duzo miejsca nie zajmie jesli bedzie to np 15 czy 20 litrow closed. Jakis glosnik powiedzmy 100-150 RMS, zeby za mocnego wzmaka nie trza bylo. Taki moj pomysl
vw - the best drug in the world. more u taste it u get more addicted. dont even try to let it go. u just cant. addictiVWe thing.
-
- Ma gadane
- Kontakt:
Re: Subwoofer Nokia DSP
Panowie mały odkop zrobię..
Jeśli chodzi o ten głośnik który znajduję sie w subwooferze to gdzie go szukać? Mój jest już zużyty, a co najlepsze ta skrzynia od suba (chodzi oczywiście o tego z nokii DSP z jahre) wali jakby tam murzyn na cymbałkach w środku wygrywał a nie niesie basu
CO z tym zrobić? Jak przerobić ewentualnie żeby wszystko grało pod seryjną wiązka a była z tyłu skrzynia, bo jak odepnę suba to niestety cały system się nie włącza
Jeśli chodzi o ten głośnik który znajduję sie w subwooferze to gdzie go szukać? Mój jest już zużyty, a co najlepsze ta skrzynia od suba (chodzi oczywiście o tego z nokii DSP z jahre) wali jakby tam murzyn na cymbałkach w środku wygrywał a nie niesie basu
CO z tym zrobić? Jak przerobić ewentualnie żeby wszystko grało pod seryjną wiązka a była z tyłu skrzynia, bo jak odepnę suba to niestety cały system się nie włącza
- k0nr4d
- _
- Auto: GSXR/A8
- Silnik: R4V8
- Kontakt:
Subwoofer Nokia DSP
Z tego, co pamiętam w środku jest dwucewkowy głośnik średnicy 10 cm. Nic dziwnego, że nie niesie basu. "Zwykła" skrzynia będzie za słaba do tego systemu. Jeśli nie masz hopla, że DSP musi być w 20J, to wywal całe to ustrojstwo, sprzedaj za dobrą kasę i kompletuj normalny zestaw audio.
-
- Ma gadane
- Kontakt:
Subwoofer Nokia DSP
Rozbierałem już raz całe wnętrze, nie chce wszystkiego od podstaw wywalić.. Przeszkadza mi tylko sub, reszta jest ok. Nie mam hopla na punkcie oryginalności bo już za dużo zrobiłem przy aucie żeby mówić tu o OEM+.. Chciałbym ogarnąć tylko subwoofer i zająć się innymi rzeczami
- elpiotrek
- Forum Master
Subwoofer Nokia DSP
rastamaniek,
kolega wyzej juz napisal co zrobic.grzesbidz pisze:Spokojnie zmiesci sie 13cm w miejsce fabrycznego.
Tonsil GDN 13/50/1 4ohm jest jednym z lepszych w swojej srednicy, ale juz ciezko o niego w PL
-
- Ma gadane
- Kontakt:
Subwoofer Nokia DSP
Szukałem tego tonsila, niestety głośnik jak kolega wyżej napisał dwa lata temu "już ciężko o niego w PL". Nie produkują tego dość długi czas, w używce nie do dostania. Brak szans.
Najmniejsze głośniki basowe, które można kupić to 10'' co daję nam 25 cm, takiej wielkości jak w DSP jest nie osiągalny!
A do Ciebie kolego prośba, staraj się pomóc a nie posty nabijasz :D
Najmniejsze głośniki basowe, które można kupić to 10'' co daję nam 25 cm, takiej wielkości jak w DSP jest nie osiągalny!
A do Ciebie kolego prośba, staraj się pomóc a nie posty nabijasz :D