ESP
Moderatorzy: G0 Karcio, zlos, VIP
ESP
To brzmi jak grubsza robota, a w razie dzwona na ulicy mogłoby nie być odszkodowania Zastanawia mnie tylko czy tak jak można wgrać soft do ECU to czy można w ten sam sposób wgrać oprogramowanie do sterownika ESP, ale nikt tu z tunerów się na ten temat nie wypowiedział.
2015 - ... Mocy przybywaj?
2010 - 2014 Golf .:R20
2010 - 2014 Golf .:R20
ESP
Pytałem tunera o to i odpowiedź Ciebie raczej nie ucieszy...MatthewG pisze:To brzmi jak grubsza robota, a w razie dzwona na ulicy mogłoby nie być odszkodowania Zastanawia mnie tylko czy tak jak można wgrać soft do ECU to czy można w ten sam sposób wgrać oprogramowanie do sterownika ESP, ale nikt tu z tunerów się na ten temat nie wypowiedział.
Gdyby R-ki były dla wszystkich, to nazywałyby się GTI.
TYM JEŻDŻĘ Taki tam sobie skromny golfik w drodze do 10.xx na 1/4 mili <KLIK>
Dawaj lajka! FB.com/GolfR32Turbo
Re: ESP
i haldexemvrs pisze:Mafjew
Odłącz bezpiecznik ad ABS'u powinno zabić wszystko łącznie z ABS'em
ESP
i będziesz mieć niniejszym ośkę, bo wyłączy się haldex.vrs pisze:Odłącz bezpiecznik ad ABS'u powinno zabić wszystko łącznie z ABS'em
czyżby kupiec się pojawił? nie oferuje bonów towarowych tesco przypadkiem? jeśli tak, pozdrów go zdrowym kopem ode mnievrs pisze:Mi to już prawie nie grozi
ESP
No tak jak pisze Daniel słyszałem że ośki nie będzie ten haldex jest domyślnie spęty i dopiero można go rozpiąć np poprzez zaciągnięcie ręcznego. Tak się mnie wydaje...zlos pisze:i będziesz mieć niniejszym ośkę, bo wyłączy się haldex.
Prowadzim negocjacjezlos pisze:czyżby kupiec się pojawił?
Pozdrawiam
Michał [vRS]
Manual Devil
Michał [vRS]
Manual Devil
ESP
Daniel ma gen 1 haldexa. Ty masz gen. 4.vrs pisze:o tak jak pisze Daniel słyszałem że ośki nie będzie ten haldex jest domyślnie spęty i dopiero można go rozpiąć np poprzez zaciągnięcie ręcznego. Tak się mnie wydaje...
Niezależnie od generacji, haldex pracuje zczytując dane z czujników ABS. Jak wyłączysz prąd na nich, to haldex po prostu przestanie działać.
Możliwe, że customowy sterownik jakoś na to wpłynie, ale nie słyszałem, żeby nawet taki haldex performance działał bez abs-u.
ESP
Sprawdzone. Wypięcie bezpiecznika ABS robi ośkę z R20.vrs pisze:Ta, jeszcze tylko Jacka brakuje z jego wywodem na temat ABS'u i Haldexa, może to ktoś po prostu sprawdzi w praktyce