co to za kontrolka golf 4 1.6 SR 98r ??
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam.
Dziś umyłem golfika na myjce bezdotykowej.
Podczas powrotu do domu kilkukrotnie zaświeciła mi się kontrolka ((!)) nr 1
Chyba coś od hamulców, dodam że od ręcznego jest kontrolka ((P)) nr 2
w końcu zgasła ale z ciekawości chciałbym zapytać dlaczego ona mogła migać ???
Dziś umyłem golfika na myjce bezdotykowej.
Podczas powrotu do domu kilkukrotnie zaświeciła mi się kontrolka ((!)) nr 1
Chyba coś od hamulców, dodam że od ręcznego jest kontrolka ((P)) nr 2
w końcu zgasła ale z ciekawości chciałbym zapytać dlaczego ona mogła migać ???
Wydaje mi się że od ABSu. Jesli masz to będzie na pewno ta kontrolka... Może czujnik zwarcie jakies robił po myciu czy cos.
od abs-u jes inna kontrolka koło ręcznego świeci na żułto po włączeniu stacyjki a po odpaleniu gaśnie
-
- ->|<-
Od ABS jest pomarańczowa ! Ta oznacza coś z hamulcami. Mogła się wilgoć gdzieś dostać a na wszelki wypadek sprawdź poziom płynu hamulcowego.
Kupię:
- HBM'y,
- W8 pod szyber,
- kratki nawiewów z Bory.
" What does the World, mean to You ? "
- HBM'y,
- W8 pod szyber,
- kratki nawiewów z Bory.
" What does the World, mean to You ? "
No tak. Oznacza, że z hamulcami jest cos nie tak. U mnie dzialo się to w zime po myciu kiedy cos przymarzło... Ale po pojechaniu na myjkę i wykąpaniu auta w ciepłej wodzie było wszystko ok.
tak właśnie myślałem że woda gdzieś podeszła, zobaczę jutro czy dalej będzie migać
- Waqa
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
jest to kontrolka zużycia klocków hamulcowych sprawdź lepiej klocki hamulcowe
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Domcioo20 pisze:od ABSu
jeden lepszy od drugiego...Waqa pisze:zużycia klocków hamulcowych
Sprawdź poziom płynu...
ok sprawdzę, dziś przejechałem kilkanaście kilometrów i dziś już nie miga ta kontrolka, może faktycznie po umyciu, woda pod ciśnieniem gdzieś się dostała.
Re: co to za kontrolka golf 4 1.6 SR 98r ??
Wiesz co. Wez moze przeczytaj co miałem na mysli. Wydaję mi się ze Twoj post jest równy zeru wiesz. Chialem pomóc a Ty piszesz posta w którym sie czepiasz. Tak dziala moderacja?;/.Qto pisze:Domcioo20 pisze:od ABSujeden lepszy od drugiego...Waqa pisze:zużycia klocków hamulcowych
Sprawdź poziom płynu...
Klocki hamulcowe? Na pewno nie. Trzeba mieć taką opcje i do klocków jest w ogole inna ikonka.Waqa pisze:jest to kontrolka zużycia klocków hamulcowych sprawdź lepiej klocki hamulcowe
Mowiłem ze miałem podobnie i ze to od wody.: )gibson85 pisze:ok sprawdzę, dziś przejechałem kilkanaście kilometrów i dziś już nie miga ta kontrolka, może faktycznie po umyciu, woda pod ciśnieniem gdzieś się dostała.
- Qto
- _
- Kontakt:
no co miałeś na myśli ??...że jest to kontrolka od ABSu - jeszcze dodałeś że na pewnoDomcioo20 pisze: Wez moze przeczytaj co miałem na mysli
Domcioo20 pisze:Wydaje mi się że od ABSu. Jesli masz to będzie na pewno ta kontrolka
w ogóle to ABS jest w każdym mk4
od ABSu też jest innaDomcioo20 pisze:Klocki hamulcowe? Na pewno nie. Trzeba mieć taką opcje i do klocków jest w ogole inna ikonka.
nie no lepiej zgadywać co może być przyczyną i pisać bzdury...pisać że kontrolka od ABSu...a może ESP ?? jak jest to na pewno od ESPDomcioo20 pisze:Wydaję mi się ze Twoj post jest równy zeru wiesz
a myślisz że ja nie chciałem ?? Napisałem możliwą przyczynę świecenia kontrolki...którą może być niski poziom płynu hamulcowego...i oczywiście okablowanie od czujnika poziomu płynu.Domcioo20 pisze:Chialem pomóc a Ty piszesz posta w którym sie czepiasz.
jak to jest czepianie się to przepraszam
"Wydaje mi się że od ABSu. Jesli masz to będzie na pewno ta kontrolka... Może czujnik zwarcie jakies robił po myciu czy cos."
Chyba musze Ci wytłumaczyc o co mi chodzilo.NIe chodzilo mi w 100% o ABS, bo kazdy wie ze kontrolka jest inna, wiec nie musisz tego podkreslac. A na mysli mialem czujniki. te ktore ida kabalkami koło szczęk hamulcowych. tam masz czujniki prawda? No i właśnie o nie mi chodziło. A to sa wasnie czujniki ABSu.
Chyba musze Ci wytłumaczyc o co mi chodzilo.NIe chodzilo mi w 100% o ABS, bo kazdy wie ze kontrolka jest inna, wiec nie musisz tego podkreslac. A na mysli mialem czujniki. te ktore ida kabalkami koło szczęk hamulcowych. tam masz czujniki prawda? No i właśnie o nie mi chodziło. A to sa wasnie czujniki ABSu.
- Qto
- _
- Kontakt:
to trzeba pisać dokładnie o co chodzi...a dodam jeszcze, że jakby winne były czujniki (ich kable czy woda przy nich) o których piszesz to świeciłaby się kontrolka od ABS (żółta), czerwona kontrolka sygnalizuje poważniejszy problem.
- Waqa
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
ale plama. nie spojrzałem dokładnie i napisałem na pale. fakt kontrolka od klockow jest inna, ale podobna
domcio jak cos sie dzieje z czujnikami przy kolach to tez bedzie to sygnalizowane kontrolka absu, przy niskim stanie plynu bedzie mrugac w/w kontrolka i chyba powinnien byc jeszcze sygnal dzwiekowy
domcio jak cos sie dzieje z czujnikami przy kolach to tez bedzie to sygnalizowane kontrolka absu, przy niskim stanie plynu bedzie mrugac w/w kontrolka i chyba powinnien byc jeszcze sygnal dzwiekowy
Ostatnio zmieniony ndz mar 04, 2012 12:50 przez Waqa, łącznie zmieniany 1 raz.