Wysadzony czujnik cieczy chłodzącej miesiąc po wymianie u me
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam,
Jak w temacie wydaje sie prosta sprawa błąd czujnika mechanik mówi, że trzeba wymienić zakupiłem nowy oryginalny czujnik samochód, Golf IV 1.9 tdi 101KM.
Po miesiącu od wymiany wysadziło czujnik z bloku silnika tak, że trzyma sie tylko na kabelkach.
Mechanik stwierdził że to nie jego wina że to wina czujnika że mu się tak wyskoczyła ze to może jakaś wada fabryczna. Próbuje się gość ewidentnie wykręcić
Moje pytanie czy faktycznie tak mogło być czy wina mechanika ( przekręcony/ nie dokrecony/ gwint)?
Czy faktycznie badziewny czujnik (jak zapewniał pan w sklepie miał być oryginalny tj. z tymi napisami audi vw itp.)?
Dodam że przed tym incydentem nie zagotowało wody nic się z autem nie działo złego.
Jak w temacie wydaje sie prosta sprawa błąd czujnika mechanik mówi, że trzeba wymienić zakupiłem nowy oryginalny czujnik samochód, Golf IV 1.9 tdi 101KM.
Po miesiącu od wymiany wysadziło czujnik z bloku silnika tak, że trzyma sie tylko na kabelkach.
Mechanik stwierdził że to nie jego wina że to wina czujnika że mu się tak wyskoczyła ze to może jakaś wada fabryczna. Próbuje się gość ewidentnie wykręcić
Moje pytanie czy faktycznie tak mogło być czy wina mechanika ( przekręcony/ nie dokrecony/ gwint)?
Czy faktycznie badziewny czujnik (jak zapewniał pan w sklepie miał być oryginalny tj. z tymi napisami audi vw itp.)?
Dodam że przed tym incydentem nie zagotowało wody nic się z autem nie działo złego.
Te czujniki są wciskane a nie przykręcane ... może gość za słabo wcisnął i wywaliło ...
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
ja u siebie miałem tak samo jak go za słabo wcisnąłem moim zdaniem on zrobił tak samo, albo nie zmienił tej gumowej uszczelki i jakoś słabo się trzyma, no albo źle założył tą zawleczkę plastikową, wyskoczyła i czujnik wypadł.
czujnik jest osadzony na oringu zabezpieczony zawleczką
Mi też kiedyś wysadziło czujnik i powodem było złe założenie zawleczki, potrafi wskoczyć tylko z jednej strony a wydaje się że jest dobrze założona.
U mnie również wypadł czujnik, nawet i 2 razy.... Moim zdaniem przez złą zawleczkę, za dużą średnice miała i drugi raz źle włożona była bo wyjąłem rozgięta... Teraz zakładając czujnik włożyłem nową zawleczkę od góry, (wcześniej była założona od dołu) i weszła bez oporu i kliknęła. Raczej już jest dobrze, ale w razie czego wożę ze sobą 5l wody demineralizowanej na wszelki wypadek..
Re: Wysadzony czujnik cieczy chłodzącej miesiąc po wymianie
Okazalo sie ze tak jak pisaliscie zostala zle zalozona zawleczka...sprawe rozwiazali honorowo czyli za holowanie i cala naprawe nie zaplacilem grosza. Temat uwazam za zamkniety i dziekuje za odpowiedzi
matiss, no to po punkcie pomogł i dowidzenia