Tyle to robie za 50 złBo kumpel na rezerwie robi tak 60-65km
Podejrzewam sondę lambda. BTW. Auto ma dosc niska moc przynajmniej tak mi sie wydaje jak na 100 koni, wczesniej mialem mk3 75koni i byl bardziej zrywny.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Tyle to robie za 50 złBo kumpel na rezerwie robi tak 60-65km
w mieście/trasie? jak w mieście to raczej normalne spalanie na ten silnikheelouu pisze:silnik 1.6 AKL, pali mi około 10l/100km.
Dopóki nie uporasz się z tym błedem (o ile jest to bład powracający po wykasowaniu) to nie licz, że ci autko będzie mniej paliło.heelouu pisze:Mam VAGa i sprawdzalem pokazywal mi dwa bledy jeden z nich dotyczyl sondy lambda, wiec pewnie tu bedzie lezala przyczyna. Ale z racji ze jestem studentem to jest dla mnie wydatek nowa sonda. Dlatego łudze się ze znajdzie sie inna przyczyna
2,7 kilometra i mam na blacie 90 bez pałowania max 2,5 tyś obrotów... u mnie... ale dolot mam przestawiony na powietrze z nad kolektora... Spalanie zimą przy nie oszczędzaniu silnika 6,7 - 7,2LexusHPC pisze:PS: Po przejechaniu ilu km silnik powinien się nagrzać (tak żeby mieć te 90*C) przy zimowych temperaturach?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 18 gości