Tarcze Brembo, klocki Ferodo - dobry zakup?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
cowboy, ja mam ceny nizsze niz intercars
powiedz co dokąłdnie potrzebujesz , najlepiej na gg , podam ci ceny, pozdrawiam
[ Dodano: Sro Lip 12, 2006 10:44 ]
jak miałbym zakładać DSy to tylko do brembo maxów, albo innych nacinanych....
do zwykłych brembo w/g mnie wystarczy klocek ferodo premier (nie target)....
![bajer :bajer:](./images/smilies/bajer.gif)
powiedz co dokąłdnie potrzebujesz , najlepiej na gg , podam ci ceny, pozdrawiam
[ Dodano: Sro Lip 12, 2006 10:44 ]
za komplet na jedną oś zawsze podają .....cowboy pisze:ds performane kosztują 282 PLN za komplet - na 2 czy 4 koła ?
jak miałbym zakładać DSy to tylko do brembo maxów, albo innych nacinanych....
do zwykłych brembo w/g mnie wystarczy klocek ferodo premier (nie target)....
w zasadzie na odwrót - jak nacinane to koniecznie DSy - bo normalne klocki to te tarcze szybko zjedząsas_gti pisze:jak miałbym zakładać DSy to tylko do brembo maxów, albo innych nacinanych....
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Mi DSy na brembo max wystarczyły na jakies 15tys, ale to nie znaczy ze komus nie wystarczą na 20-30 choć wątpie
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
jesli zwykłe tarcze to spokojnie wystarcza Ferodo Premier, jednak zestaw Brembo MAX + DS performance to jest hamowanie I Klasa
Pozdor
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB
chyba jest jasność - nacinane tarcze to Brembo MAX - do tego klocki DS performance
więc chyba kupie zwykłe wentylowane tarcze Brembo + Ferodo Premier, bo opony mam 195/50/15 - Barum Bravurius...
obecne hamulce nie są złe ale już tarcze mają powoli dość.. oryginalnie są wentylowane...
z tyłu tarcze są jeszcze niezłe więc nie będe zmieniał..
dzięki za pomoc...
ps. choć nacinane/wiercone tarcze to niezły czad...w wyglądzie również![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
więc chyba kupie zwykłe wentylowane tarcze Brembo + Ferodo Premier, bo opony mam 195/50/15 - Barum Bravurius...
obecne hamulce nie są złe ale już tarcze mają powoli dość.. oryginalnie są wentylowane...
z tyłu tarcze są jeszcze niezłe więc nie będe zmieniał..
dzięki za pomoc...
ps. choć nacinane/wiercone tarcze to niezły czad...w wyglądzie również
wszystko zalezy od srednicy tarcz - u ciebie są chyba takie jak w GTI/VR wiec pewnie fajnie by to wygladało, na standardowych 256mm prezentuje sie to mniej wiecej tak:cowboy pisze:ps. choć nacinane/wiercone tarcze to niezły czad...w wyglądzie również
![Obrazek](http://www.skierniewice.info/golf/2006-07-04-211018.jpg)
Pozdor
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
no dokładnie o to mi chodziłoCorvax pisze:w zasadzie na odwrót - jak nacinane to koniecznie DSy - bo normalne klocki to te tarcze szybko zjedzą
innaczej mówiać jak zwykłe brembo to zwykłe ferodo, a jak nacinane tarcze to klocki DSy
-
- Nowicjusz
Moja prawda o Brembo Max + Ferodo
Przejechałem na Brembo Max i Ferodo Premier jakieś 40tyś...
Początkowo byłem złamany hamowaniem, normalnie jakby coś się zepsuło. Po 1500km zaczęły hamować w miarę OK.. W mieście się nie przydają, chyba, że ktoś osiąga wielkie prędkości...
Na autostradzie rewelacja, hamowanie ze 180-190 czyli tyle co mój golf potrafi szybko i skutecznie. W górach (Austria, Zillertal) tak by sprawdzić na stromym odcinku hamowałem z 80 do zera 3x i super!
Wniosek taki: tarcze jak są gorące to dopiero hamują! I to nie raz, jak większość innych aut! Do miasta to kicha...
Teraz są pogięte i mają malutki rant, klocki jakby nowe... Ktoś kiedyś na forum pisał, że Brembo Max się deformują i miał rację...
Może Zimmerman?
Początkowo byłem złamany hamowaniem, normalnie jakby coś się zepsuło. Po 1500km zaczęły hamować w miarę OK.. W mieście się nie przydają, chyba, że ktoś osiąga wielkie prędkości...
Na autostradzie rewelacja, hamowanie ze 180-190 czyli tyle co mój golf potrafi szybko i skutecznie. W górach (Austria, Zillertal) tak by sprawdzić na stromym odcinku hamowałem z 80 do zera 3x i super!
Wniosek taki: tarcze jak są gorące to dopiero hamują! I to nie raz, jak większość innych aut! Do miasta to kicha...
Teraz są pogięte i mają malutki rant, klocki jakby nowe... Ktoś kiedyś na forum pisał, że Brembo Max się deformują i miał rację...
Może Zimmerman?
a ja nie polecam tego zestawu mam tarcze bramo kolcki ferodo premium, nie wspomnę o tym że pylą mi na całe falgi (po tygodniu falga jest cała czarna) to w dodatku piszczą gdy jeżdzę powoli po mieście. nie wiem czemu się tak dzieje ale tego zestawy za 200 ileś tam złotych z allegro NIE POLECAM
Szacuneczek dla wszystkich auto maniaków - takich jak ja :-)
moje MK3
moje MK3