Drugie pytanie ile jest jeszcze paliwa jak wskaźnik jest umieszczony jak tu na foto ?:
![Obrazek](http://www.iv.pl/images/73110967009066422217.jpg)
z 3litry ?
![Smile :-)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
około 5Ljanek1350 pisze: Drugie pytanie ile jest jeszcze paliwa jak wskaźnik jest umieszczony jak tu na foto ?:
Tak, to jest normalne, dzieje się tak bo podczas hamowania paliwo przelewa się w zbiorniku ku przodowi przez co pływak idzie lekko do góry, podobnie dzieje się przy mocnym ruszeniu tyle że paliwo przelewa się ku tyłowi a pływak opada.jak jade i wdusze ostro gazu to wskaźnik opada troche w dół jak ostro zachamuje to wskaźnik sie podnosi do góry przedziałke to jest normalne
Po przekreceniu klyczyka ile czasu mija zanim wskazowka dojdzie do swojej pozycji? - 10s?kamikadzol15 pisze:U mnie leży na słupku kiedy w zbiorniku mam 2 litry. Według instrukcji rezerwa ma 7l.
Tak, to jest normalne, dzieje się tak bo podczas hamowania paliwo przelewa się w zbiorniku ku przodowi przez co pływak idzie lekko do góry, podobnie dzieje się przy mocnym ruszeniu tyle że paliwo przelewa się ku tyłowi a pływak opada.jak jade i wdusze ostro gazu to wskaźnik opada troche w dół jak ostro zachamuje to wskaźnik sie podnosi do góry przedziałke to jest normalne
U Ciebie jej nie ma.janek1350 pisze:A czytałem gdzieś na forach ze niby jest kontrolka rezerwy ciekawe czy umnie jest
Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 7 gości