OFF topic, czyli wątek o wszystkim i niczym
Moderatorzy: G0 Karcio, zlos, VIP
Potrzebujesz kogoś kto ma coś takiego
Przykładowa stronka. W ten sposób można zdobyć dodatkowe kilka milimetrów, o większych modyfikacjach to już musisz porozmawiać z blacharzem
Przykładowa stronka. W ten sposób można zdobyć dodatkowe kilka milimetrów, o większych modyfikacjach to już musisz porozmawiać z blacharzem
2015 - ... Mocy przybywaj?
2010 - 2014 Golf .:R20
Po mojemu jak chcesz włożyć szerszą oponę/sportową / to najlepiej pomyśleć o szerszych błotnikach .Ori zdejmiesz, zabezpieczysz i położysz w garage/. Od kolumny odsuniesz koło dystansem ,który grubość sobie dobierzesz .Zaginaniem przednich rantów zyskasz niewiele, około 3-4mm .Negatyw do codziennej jazdy to nie jest dobry wybór ,choć na kręty tor super .Zawieszenie ustawia się pod daną drogę ,warunki także nie będzie złotego ,uniwersalnego ustawienia.To bardzo mozolna,czasochłonna czynność ....
Dlatego jeśli chodzi o przód to napisałem to samo, szerszenie błotniki. Natomiast teraz mamy problem z tyłem.
A Ty znowu swojegluszcz pisze:Ori zdejmiesz, zabezpieczysz
MatthewG pisze:A Ty znowu swoje
hehe ory
Na tyle albo zaginanie albo dmuchanie
Obsesja na punkcie detailingu przejmuje kontrole nad twoim życiem
No właśnie, przód jest do opanowania, ale z tyłem będzie problem.
Jaka jest minimalna i bezpieczna odległość pomiędzy felgą/oponą a amorem?
Jaka jest minimalna i bezpieczna odległość pomiędzy felgą/oponą a amorem?
Gdyby R-ki były dla wszystkich, to nazywałyby się GTI.
TYM JEŻDŻĘ Taki tam sobie skromny golfik w drodze do 10.xx na 1/4 mili <KLIK>
Dawaj lajka! FB.com/GolfR32Turbo
Jeździłem na 1 mm miedzy rantem felgi a nakrętką gwintu i nic się nie działo.Troszkę innaczej wygląda to w przypadku opona /nakrętka gwintu-amor/gdyż opona minimalnie -pracuje- .Zostaje Ci metoda prób i błędów .Ss ma przeważnie twardy bok więc ta odelgłość może być minimalna.zlos pisze:Jaka jest minimalna i bezpieczna odległość pomiędzy felgą a amorem
Dobra, zrobię jeszcze próbę z dystansami. Macie jakieś sklepiki z dobrymi dystansami rzędu 5/10 mm?
Jeden masz jako baner, reklama na forum Eibach .zlos pisze:Dobra, zrobię jeszcze próbę z dystansami. Macie jakieś sklepiki z dobrymi dystansami rzędu 5/10 mm?
Widziałemgluszcz pisze:Jeden masz jako baner, reklama na forum Eibach .
Może ja jestem jakiś zagraniczny, ale nie lubię czegoś takiego w sklepach:
Ale dzięki forum znalazłem to:Podane ceny nie zawierają kosztu wysyłki! Koszt paczki wynosi 55zł brutto!
http://www.mapet-tuning.com/sklep/dysta ... p-110.html" onclick="window.open(this.href);return false; (w dodatku kolega z forum vwgolf) za 30 zł taniej towar oraz przesyłką za 16 zeta.
zlos pisze:Może ja jestem jakiś zagraniczny, ale nie lubię czegoś takiego w sklepach:
Podane ceny nie zawierają kosztu wysyłki! Koszt paczki wynosi 55zł brutto!
Az tak da;leko nie czytałem
Mapet ok,kupowałem już u niegozlos pisze:http://www.mapet-tuning.com/sklep/dysta ... p-110.html (w dodatku kolega z forum vwgolf) za 30 zł taniej towar oraz przesyłką za 16 zeta.
Właśnie go męczę telefonami...gluszcz pisze:Mapet ok,kupowałem już u niego
Panowie jak przesadzicie z tym rolowaniem blotnikow(a na 90%przesadzicie) to macie blotniki do malowania bo lakier popeka.
zlos, jeśli mogę coś zasugerować to kup najpierw zestaw hamulcowy a dopiero potem dobieraj felgi. Bo często duże zaciski potrzebują duuuużo miejsca i robią się problemy. Ja zgrałem sobie to tak, że do zacisku mam 2mm luzu, a do kolumny amora (zresztą taka sama bila jak u Ciebie) 3-4mm. Koło też nie wąskie bo 9.5 cala et nie liczone ale coś koło kilkunastu jest. Uratowała mnie wąska opona (215/35/19) i negatyw bo bez tego to koło by nie weszło. Do tego błotnik z zaklepanym do zera rantem. I na Twoim miejscu nie szedłbym w jakieś ceramiki tylko poskładał sobie mega zestaw z pływającątarczą ( z customowym dzwonem) i zaciskiem 6 tłoczkowym z Cayenne + dobre klocki = około 8-10 tys zł na bogato, ale można i za 6 to ogarnąć.