Witam.
Mam pytanie. Chciałem obniżyć zawieszenie w mojej Jettcie. Problem w tym, że nie za bardzo wiem jak się za to zabrać. Z przodu mam oryginalne amortyzatory i spreżyny. Nie wiem do końca co jest z tyłem samochodu. Były właściciel twierdzi, ze z tyłu wrzucił amortyzatory z Audi A6 (!?). Nie wiem czy to prawda, ale tył autka jak na moje oko jest całkiem wysoko. Chciałem kupić do niej amortyzatory i sprężyny, żeby ja obniżyć. Oczywiście zależy mi na tym, żeby była nisko, jednak unikając klepania rantów. Autko stoi na kółkach 195/45 r16. Dodałem zdjęcie, na wszelki wypadek jak wygląda ten mocno, moim zdaniem podniesiony tył, ma to swój urok, ale wolałbym żeby była niższa i stała równo. Jakie sprężyny i amortyzatory muszę kupić żeby auto było niższe. Może być całkiem nisko, ponieważ głównie przebywam za granicą i nie ma tutaj problemów z nierównymi drogami na szczęście
Z góry dziękuję za rady
Jetta- Obniżenie zawieszenia.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Jetta- Obniżenie zawieszenia.
Kup sobie sprężyny obniżające zawias, dostępne na allegro np: http://allegro.pl/sprezyny-sportowe-vw- ... 69677.html" onclick="window.open(this.href);return false; w Twoim przypadku przód o 35mm tył o 40 wydaje mi się ze wystarczy, do tego amorki o krótszym skoku, a i wiedz o tym ze pasuje to Jetki również zawias od Goferka mkII. Ewentualnie jak masz kapuste mozesz kupić gwińcik i wtedy bawić sie z wysokością http://allegro.pl/zawieszenie-gwintowan ... 12355.html" onclick="window.open(this.href);return false; a i przy okazji używaj opcji szukaj lub Wujka google a na pewno coś znajdziesz. Pozdro
- biercok mkII
- Gadatliwa bestia
Re: Jetta- Obniżenie zawieszenia.
raczej 40mm przod a 35mm tyl kolego.Hitman000 pisze:w Twoim przypadku przód o 35mm tył o 40 wydaje mi się ze wystarczy, do tego amorki o krótszym skoku, a i wiedz o tym ze pasuje to Jetki również zawias od Goferka mkII.
Re: Jetta- Obniżenie zawieszenia.
No tak pomyłka każdemu się może zdarzyć...biercok mkII pisze:raczej 40mm przod a 35mm tyl kolego.Hitman000 pisze:w Twoim przypadku przód o 35mm tył o 40 wydaje mi się ze wystarczy, do tego amorki o krótszym skoku, a i wiedz o tym ze pasuje to Jetki również zawias od Goferka mkII.