wyciek oleju zdjecia
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Ma gadane
wyciek oleju zdjecia
Panowie...w moim golfie pojawił się wyciek oleju na silniku dosyć duży. Załączam zdjęcia...Problem pojawił sie po wymianie uszczelki pod głowicą...Niby nie bierze dużo oleju ale niedługo chciałbym sprzedać autko i boję się, że to zniechęci kupców...jak ewentualnie to usunąć i w czym tkwi przyczyna owego wycieku...
wyciek oleju zdjecia
Olej wydostaje się z góry, możliwe że jest winna uszczelka pokrywy zaworów. Często też zimering na wałku rozrządu puszcza olej i tak zabrudzi głowice. Na dobry początek zdejmij osłonę rozrządu i sprawdź czy tam nie widać oleju, jeśli będzie sucho to wymyj silnik nagrzej go i sprawdź z skąd wychodzi olej. Na 99% będzie winna uszczelka pokrywy zaworów.
-
- Ma gadane
wyciek oleju zdjecia
dodam że jak kupiłem auto to ta uszczelka była chyba zsilikonowana...zdjelem oslone rozrzadu i tam jest sucho
wyciek oleju zdjecia
pewnie uszczelka jest już sztywna bądź skruszała, sprawdź jej stan i jak będzie taka potrzeba to wymień
- xlsss
- Użytkownik
- Auto: MK3
- Silnik: AAZ
- Kontakt:
wyciek oleju zdjecia
Według mnie uszczelka pokrywy zaworów na 99%, miałem podobny wyciek, wymieniłem uszczelki i jak ręką odjął Wymień uszczelki i powinno być ok
-
- Ma gadane
wyciek oleju zdjecia
tyle ze ta uszczelka jest nowa - byla wymieniona razem przy wymianie uszczelki pod głowica
wyciek oleju zdjecia
To ktoś spaprał albo źle skręcił ... i masz wyciek
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
-
- Ma gadane
- jjaworskyy
- Użytkownik
wyciek oleju zdjecia
zadnego silikonu nie dawaj. Ja przerabiałem temat uszczelek sto razy i nauczyłem sie ze wystarczy dokrecic na krzyz z umiarem oczywiscie. 3 razy smarowałem uszczelke silikonem i zawsze gdzies ją skręciło przy dokręcaniu. Kupiłem uszczelke korkową firmy Reinz i jak ręką odjał. Tylko dobrze oczyśc pokrywe i głowice i delikatnie mażnij olejem i skrec.
-
- Mały gagatek
wyciek oleju zdjecia
miałem w tym silniku bardzo podobny przypadek, taki sam wyciek... był problem z uszczelniaczem wałka rozrządu. po wymianie problem zniknął pozdro
-
- Ma gadane