Ale skoro płyn słabo leci to mam trochę wątpliwości do tego co tam narobiłeś
![bajer :bajer:](./images/smilies/bajer.gif)
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
kol..Qto, sądzę ze nic nie robiłQto pisze:Ale skoro płyn słabo leci to mam trochę wątpliwości do tego co tam narobiłeś
A pomoc jest w tym temacie czego jeszcze oczekujesz ??kol Qto, wysyla Cie do strony 1 widać w co wchodzi w jaki element ta dysza ! A nie jakieś podkładki czy komuś tu pomogły podkladki na zerwanej dyszy by sie nie obracała ?? Czytac kolego immuno, ze zrozumieniem jeszcze raz czytać ! A jak nie to zostalo Ci kupić nowy silniczek który reż jest zamieszczony link , bo to sie lepiej oplaca niż komplet naprawczyimmuno pisze:Proszę o pomoc, bo zima za pasem.
pawcio0000, przecież wszystko widać na zamieszczonych zdjęciach w tym temaciepawcio0000 pisze:.CZy po odkreceniu tych srub schodzi sama blacha (bez tego czarnego elementu) czy razem z nim.???Ponieważ chciałbym zobaczyc co sie dzieje w srodku bez zdejmowania całego silnika
miałem to samo - demontowałem to kolanko z zaślepki metalowej ( będzie foto całości po naprawie ) , nożem nacinałem po obwodzie pozostałą rurkę mosiężną ( ta rurka wykonana jest z mosiądzu nie z miedzi ) przy samym plastiku ( kolanku ) po naciięciu da się pozostałą - wystającą cześć ułamać nie uszkadzając kolanka , następnie wiertłem fi 3,3 mm ( wiertło zamocowane w samym uchwycie zdemontowanym z wiertarki ) ręcznie wierciłem - nie cisnąć za mocno aby plastiku nie uszkodzić , często wyciągać wiertło w celu oczyszczenia z wiórków i przymierzać aby za głęboko nie przewiercić ( ja wierciłem prawie do kolanka , rozwiercałem tak 3 sztuki kolanek i niekiedy pozostałe 0,1 mm rurki wychodziła razem z wiertłem z kolanka ) jeżeli nie wyjdzie należy rozwiercić wiertłem fi 3,5 mm ( taka jest średnica rurki ) po rozwiercaniu wciskamy nową rurkę z anteny teleskopowej fi 3,5 mm ( może być dłuższa ( rurkę opieramy o coś twardego np. stół pionowo i wtedy wciskamy na nią rurkę do oporu ) po tej operacji nic nie cieknie na łączeniu rurki i kolanka . Następnie należy przymierzyć rurkę z kolankiem do głównej ośki mechanizmu i dociąć wg wyżej opisanej metody - czyli nożykiem dookoła rurki , po tej czynności drobnym papierem ściernym ogradować miejsce cięcia na zewnątrz i w otworze ( będzie ostre )darrrrekdaro pisze:miejscu jeszcze tej główki.. w tym plastiku. troche cieżko chyba będzie się tam dostać;/ wyczytałem, ze wam przewaznie pękało to w połowie mniej wiecej. a mi przy samym dole. co teraz?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości