Witam!
Mój problem jest następujący, są momenty kiedy silnik odpali normalnie i chodzi przez pewien czas normalnie co zdarza się dość rzadko, w odpaleniu pomaga wyciągnięcie bezpiecznika pompy paliwa odpali na chwilę po czym gaśnie (wiadomo wypali to co zostało w układzie).
Po w/w zabiegu auto odpala nieco lepiej.
Kable, świece, kopułka, palec, halla, i niebieski czujnik podmienione.
Zostaje natomiast sprawa krokowca która pewnie ma jakieś powiązania z w/w problemem, mianowicie brak jakiegokolwiek odzewu z jego strony (brak napięcia na wtyczce).
Dodam jeszcze, że podczas jazdy auto zachowuje się idealnie jakichkolwiek objawów 0 szarpania, przerywania itp.
1.8 PF Problem ze stabilna praca
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- konradzik81
- Ma gadane
- Kontakt:
- konradzik81
- Ma gadane
- Kontakt:
nie sprawdzałem, ale one raczej nie maja wpływu na pracę silniczka krokowego.
ps jak sprawdzić pompy przydał by się jakiś wakuometr czy coś do pomiaru ciśnienia.
ps jak sprawdzić pompy przydał by się jakiś wakuometr czy coś do pomiaru ciśnienia.
-
- Użytkownik
- Kontakt:
posluchaj czy jak przekrecasz zapłon to je slychac bo powinno nawet bedac w srodku
--==:spider:==--
viewtopic.php?f=87&t=498102" onclick="window.open(this.href);return false;
viewtopic.php?f=87&t=498102" onclick="window.open(this.href);return false;
pompki paliwa slychac w srodku w golfach mk2 bardzo mocno slychac:)
- konradzik81
- Ma gadane
- Kontakt:
Pompki słychać ale co z tego... mogą pracować a jednocześnie nie pompować odpowiedniego ciśnienia.
Tylko nie o tym mowa, co ma wpływ na prace krokowca jak kto woli stabilizatora biegu jałowego, sprawdzałem przejścia z wtyczki od ECU do wtyczki krokowca i są gut, czyżby sterownik padł?
Tylko nie o tym mowa, co ma wpływ na prace krokowca jak kto woli stabilizatora biegu jałowego, sprawdzałem przejścia z wtyczki od ECU do wtyczki krokowca i są gut, czyżby sterownik padł?