MK4 Wymiana termostatu 1.9TDI
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Witam, mam pytanie czy do samoistnego odpowietrzenia się układu chłodzenia wymagane jest aby korek zbiornika wyrównawczego był otwarty ?
Raczej nie, ja miałem zakręcony. Chyba korek jest tak zbudowany że układ się sam odpowietrza.
Wykładziny obiektowe i wycieraczki https://wykladziny-warszawa.pl/ zapraszam
NIEKylo91 pisze:wyrównawczego był otwarty ?
Zawsze może być Ciut Ciut więcej!!!
Panowie mam problem wymieniłem termostat wszystko ładnie aż temperatura dochodzi do 80*C i spada poniżej skali sprawdzałem węże to górny dolotowy do chłodnicy jest gorący ale mógł by mieć te 60*C bo nie raczej nie powiedziałbym że miałby 80-90*C chłodnica jest zimna i wylot z chłodnicy także nie wiem co jest grane, dzięki za wszelkie odpowiedzi. Pozdrawiam
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
czujnik temperaturyKylo91 pisze:temperatura dochodzi do 80*C i spada poniżej skali
hmm ale co ma czujnik do tego że chłodnica jest zimna, termostat nie puszcza obiegu na chłodnicę ?? myślałem że czujnik niczym nie steruje tylko odczytuje wskazania ?
- Qto
- _
- Kontakt:
no to sorry, ja nie rozumiem o co Ci chodzi
Jak chłodnica zimna to chyba dobrze (dopóki silnik się nie przegrzewa)...chcesz ciepłą to trzeba było nie wymieniać termostatu, albo w ogóle go wyjąć
Myślałem, że problemem jest to że wskazówka opada...
Jak chłodnica zimna to chyba dobrze (dopóki silnik się nie przegrzewa)...chcesz ciepłą to trzeba było nie wymieniać termostatu, albo w ogóle go wyjąć
Myślałem, że problemem jest to że wskazówka opada...
Czesc wszystkim
mam pytanie dotyczace nagrzewania sie silnika ostatnio wymienilem termostat jak i plyn chlodzacy i teraz podczas jazdy silnik nie moze sie nagrzac do 90 stopni jest tak na 60 a jak stane w miejscu czy w korku stoje to zaraz wzrasta do 90 wie moze ktos jaka jest przyczyna tego??
mam pytanie dotyczace nagrzewania sie silnika ostatnio wymienilem termostat jak i plyn chlodzacy i teraz podczas jazdy silnik nie moze sie nagrzac do 90 stopni jest tak na 60 a jak stane w miejscu czy w korku stoje to zaraz wzrasta do 90 wie moze ktos jaka jest przyczyna tego??
- Qto
- _
- Kontakt:
trzcina91, a próbowałeś użyć wyszukiwarki ?? Pewnie nie... wymieniałeś termostat i są cyrki więc co może być problemem ?? Walnięty termostat, obudowa termostatu albo niepoprawnie zamontowany termostat.
- golfgolf123
- Gadatliwa bestia
Panowie mój problem polega,na tym że samochód podczas spokojnej jazdy po mieście wolno sie nagrzewa,a jak niby dojdzie do tych około 90 stopni i włącze nawiew na 2 to spada tem na 70 stopni.i moje pytanie czy to wina termostatu czy czujnika temperatury?
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Termostatu.golfgolf123 pisze:czy to wina termostatu czy czujnika temperatury?
Po wymianie wszystko wróci do normy i w spalaniu również powinieneś zauważyć lekką poprawę na +
- golfgolf123
- Gadatliwa bestia
A jakie pownno być prawdiłowe średnie spalanie na zimnym silniku?jak sie rozgrzeje to pali normalnie 4,5litra do 5,5litra ropy.
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt: