MK3 niepokojacy odglos z silnika
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Użytkownik
MK3 niepokojacy odglos z silnika
przy przyspieszaniu, gdy obroty sa okolo 3-4 tys. i wiecej
slysze niepokojacy ( moze nie) odglos z silnika - odglos lekko metaliczny,
trudno jest mi go opisac dokladnie ale pojawia sie tylko przy przyspieszaniu, przy wiekszych obrotach i nie zawsze aczkolwiek czesto.
nie jest to glosny odglos.
silnik 1.8 ABS 90KM
prosze o rade co to moze byc?
slysze niepokojacy ( moze nie) odglos z silnika - odglos lekko metaliczny,
trudno jest mi go opisac dokladnie ale pojawia sie tylko przy przyspieszaniu, przy wiekszych obrotach i nie zawsze aczkolwiek czesto.
nie jest to glosny odglos.
silnik 1.8 ABS 90KM
prosze o rade co to moze byc?
-
- Użytkownik
-
- Użytkownik
-
- Użytkownik
Bo panewki są bardzo poważną rzeczą. Czasami dodatkowe objawy to spadek ciśnienia oleju. Ale ja myślę, że bez paniki. W przypadku dziwnych odgłosów najlepiej polegać (jeśli nie ma widocznych rzeczy które mogą hałasować) na kimś mających doświadczenie w osłuchiwaniu. Więc myślę że jeżeli nie możesz sam na 100 % zlokalizować to niestety pozostaje zdolny mechanik. Bo to równie dobrze może być jakaś głupia osłona.martinez76 pisze:brzmi powaznie - jesli to to to jakie moga byc jeszcze objawy no i czy warto to robic i jaki moze byc koszt
A tak na marginesie to do ilu Ty krecisz tym silnikiem?martinez76 pisze:przy przyspieszaniu, gdy obroty sa okolo 3-4 tys. i wiecej
jest już nas troje i dlatego nie mam czasu odwiedzać formu.....
-
- Użytkownik
do 4 4.5 tys. obrotow na biegu ale najczesciej wlasnie 3-4 tys.obrotowAdamtd pisze:Bo panewki są bardzo poważną rzeczą. Czasami dodatkowe objawy to spadek ciśnienia oleju. Ale ja myślę, że bez paniki. W przypadku dziwnych odgłosów najlepiej polegać (jeśli nie ma widocznych rzeczy które mogą hałasować) na kimś mających doświadczenie w osłuchiwaniu. Więc myślę że jeżeli nie możesz sam na 100 % zlokalizować to niestety pozostaje zdolny mechanik. Bo to równie dobrze może być jakaś głupia osłona.martinez76 pisze:brzmi powaznie - jesli to to to jakie moga byc jeszcze objawy no i czy warto to robic i jaki moze byc kosztA tak na marginesie to do ilu Ty krecisz tym silnikiem?martinez76 pisze:przy przyspieszaniu, gdy obroty sa okolo 3-4 tys. i wiecej
-
- Użytkownik