Mój AJM pali bardzo różnie:
- dojeżdżając do pracy 40 km, jeżdżąc dość dynamicznie -> 5,8 - 6,0
- teraz dojeżdżając do pracy 5 km po mieście -> 7,2 (dodam, że teraz doszły felgi R17 z oponami 215 i 235)
- jeżdżąc bardzo dynamicznie + autostrada 180 km/h -> 8,2
Czy takie spalanie jest normalne? Czy innym posiadaczom AJM też tyle pali?
marzol Spalanie masz w normie, więc nit tylko lać ON i jeździć.
Panowie, to jest temat o spalaniu A więc zakończcie temat, korozji i zabezpieczeniu antykorozyjnym aut, bo będę musiał wyciągnąć konsekwencje za OT w temacie
Edit: 03.04.2012
51l ON 910km ... 5.6l/100km
Było MK4 1.9 TDI ALH Generation151PS309NmTechno blue metalic
Spokojna jazda w cyklu mieszanym + moto godziny nie wliczane do przebiegu (średnio godzina pracy na jałowym na 100km, nie liczę stania w korkach i na światłach) w 5L/100km się zamyka. Koła 185/65R14 Golf II 89r 5d 1,6TD 70km. To na spokojnie, na ostro nie wiem, wożę żonę i córeczkę dzień w dzień do rodziców. Średni przelot miesięczny 2000 km.
ładnie CI pali, mój podjechany już JR pali 6.2 według ostatnich wyliczeń, na 65litrach ropy zrobiłem 1050km opony 195/45/15 jazda dosyć dynamiczna, większość krótkie odcinki po 7km, czasem więcej. Także też źle nie jest.
Czy to normalne, że w jeździe po Gdańsku (100 % trasa miejska) auto spala mi koło 7 litrów ON ? Nie jeżdżę jakoś mega szybko a nawet dość oszczędnie. Codziennie poruszam się na uczelnie (około 7 km w jedną stronę)
Tofik90 jak dla mnie w normie jak najbardziej. Jak jeżdżę na uczelnię (~3km) to pali nawet 10-10,5 litra. Przy trochę dłuższych odcinkach po mieście właśnie koło 7
Tofik90 pisze:Czy to normalne, że w jeździe po Gdańsku (100 % trasa miejska) auto spala mi koło 7 litrów ON ? Nie jeżdżę jakoś mega szybko a nawet dość oszczędnie. Codziennie poruszam się na uczelnie (około 7 km w jedną stronę)
W pełni. Sam wiesz jak sie jeździ po gdańsku w szczycie.
Mi tyle pali Polo 1,4 TDi 70 km ale trochę przeginam z kręceniem turbiną.
ładnie CI pali, mój podjechany już JR pali 6.2 według ostatnich wyliczeń, na 65litrach ropy zrobiłem 1050km opony 195/45/15 jazda dosyć dynamiczna, większość krótkie odcinki po 7km, czasem więcej. Także też źle nie jest.
Akurat ładna sztuka mi się trafiła, jezdzę nim jakieś pół roku raptem ale Twoje spalanie też jest ok 6,2 L U mnie cykl mieszany to 60% trasa 40% miasto mniej/więcej i w takich okolicznościach 5 L nie przekroczył, same miasto podejrzewam że łyknąłby te 6L
mój nowy nabytek Audi A3 Sportback 2007 BLS fabrycznie bez DPF, dziś na odcinku 65km średnia 4.0 litra, Trasa Gdynia - kierunek Bytów a więc dziurawa i kręta
doggie pisze:mój nowy nabytek Audi A3 Sportback 2007 BLS fabrycznie bez DPF, dziś na odcinku 65km średnia 4.0 litra, Trasa Gdynia - kierunek Bytów a więc dziurawa i kręta
[youtube][/youtube]
to tylko komputer a srednia z 1250 to pewnie z niemieckiej autostrady masz jeszcze ,jak sprowadzam furke z niemiec tez ma takie srednie, pozniej w polsce nie wyglada to juz tak kolorowo -tydzien temu np passat b5fl srednia z 1150 5,1 z autostrady niemieckiej , w polsce miasto 8 l i co a wystarczy przejechac sie po trasie i piekna srednia - diesel ma to do siebie ze mało pali w trasie do swoich osiagów w miescie o kropelce nie lata