Pomoc przy kompletowaniu zestawów.
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Po BH to nie jak juz to przez BH. Bo cleaner go usunie
VCDS, VAG K+CAN COMMANDER, VAG-COM, OP-COM
- Paviarotti
- Lord GTI
Nie dawaj przed BH, bo sobie cały efekt "mokrego lakieru" usuniesz po UC też bym nie dawał.
- miko
- black point
- Kontakt:
BŁĄD!!! Po pastach polerskich trzeba używać cleanera! Cleaner usuwa resztki niedotartych past, olejki i inne chemiczne zanieczyszczenia lakieru. Cleaner to bardzo ważny element oczyszczania lakieru zatem niezbędny do prawidłowego przygotowania powierzchni pod wosk a także jako czynnik do przedłużenia jego żywotności Stosujcie cleanery a nie później olaboga wosk mi spłynął po dwóch myciachPaviarotti pisze:Po UC już bym nie dawał cleanera, UC nie zostawi syfu to raczej nie ma co po nim usuwać.
dupcia, nie wiem juz o co pytasz, ale jesli o ty czy uzyc cleanera przed woskiem ale po BH to blad, kolejnosc ma byc taka cleaner -> glaze -> wosk
miko, dobrze mówisz . po Cleanerze ZAWSZE cleaner/Ipa (w zależności czy chcesz zobaczyć rezultaty i ew. poprawić - to ipa, a cleaner, to już bezpośrednio pod wosk)
- miko
- black point
- Kontakt:
Jeśli pytasz o cleaner to tak, używać.dupcia pisze:Używac czy nie?
Re: Pomoc przy kompletowaniu zestawów.
Ok dzieki za informacje. Prosze powiedzcie mi czy na opakowaniu np. wosku pisze ile np po nałozeniu ma schnac itd?
pozdrawiam
pozdrawiam
Chce polerować recznie, bo nigdy wczesniej nie polerowałem maszynowo wiec dlatego sie boje bo nie mam doswiadczenia. Czy uzyskam taki sam efekty recznie jak maszynowo? Wiadomo oczywiscie ze wiecej czasu i wysiłku mi to zajmie:)
pozdrawiam
Kolejny raz pytanie które już było .Tym razem leci ost. Bio
pozdrawiam
Kolejny raz pytanie które już było .Tym razem leci ost. Bio
misaki, W takim razie polecam Ci sklep u partnerów forum...
Skąd mamy wiedzieć co Cie interesuje, jaki masz budżet, umiejętności, jakie środki wpadły już Ci w oko ?
Skąd mamy wiedzieć co Cie interesuje, jaki masz budżet, umiejętności, jakie środki wpadły już Ci w oko ?
Przewijało się to już kilka razy w dziale.dupcia pisze:Czy uzyskam taki sam efekty recznie jak maszynowo?
Szukasz porady n/t detailingu czy profesjonalnych kosmetyków ? Napisz w nowym dziale
http://forum.vwgolf.pl/viewforum.php?f=175