kolego regenracja pompy i wtryskow za 60 zl. boze kochany tutaj wygrales, to chyba jakis ciec by sie podjal calego dnia roboty za 60 zl, i nie mow ze w okolicach Poznania sa takie cney bo mieszkam od Ciebie tylko 100 Km w takim razie, zreszta nie sadze zeby ktos wyregenerowal pompe taniej jak za 300 zl, sam bym sie nie podjal.
gdzie ja pisałem o regeneracji pompu ? regulacja , a regeneracja to 2 oddzielne sprawy, w cenie regulacji nie jest objęte wyciągnięcie wtrysków i pompy, a jak każdy wie, by wszystko było solidnie wyregulowane wypadało by również zbadać ciśnienie na garach, każdy szanujący się mechanik ma taki manometr i potrafi podać owe wartości pompiażowi, jak i też wymontować pompe i wtryskiwacze... czytajcie panowie ze zrozumieniem bo czytać to nie sztuka, ale zrozumieć to już wyczyn, a sęsownie odpowiedzieć na słygestje to już skarb!
jestes mechanikiem ale chyba naprawiasz maluchy do 80 roku, te na chromowanych zderzakach ROTFL
szczeże mówiąc przy malcu trudniej ustawić zapłon na słuch niż przy klekocie ( kąt wtrysku) każdy szanujący się mechanik powinien potrafiś sobie równbież poradzić bez specjalistycznych przyżądów, choć prze dieslu one raczej potrzebne nie są, bo od czego są tak zwane fazy rozrządu???
FOFŁY plywaja sobie na gorze, jak masz koniec to sa na dole wiec je zasysa...
a więc tak, śmieci zawsze pływają na górze, są lżejsze od paliwa, np. cukier będzie sobie na górze śmigał, inne swiązki zasadowe takie jak woda również? może cegły też będą sobie na górze pływać? daj se luz... 90% zanieczyszczeń to zwyczajne fafrocie typu pyłki i inne naawet i kamyszki, ale jak oczywiście powtażam, od czego jest coś takiego jak filtr powietrza? i filtr oczyszczania zgróbnego umieszczony w samym zbiorniku paliwa? przes sitko grubości ziarnka piasku przepłynie pustak, w wężykachg się troche pokruszy i odpadki będą wielkości cegieł i niestety filtr dokładnego oczyśzczania łącznie z odstojnikiem tego nie wychwycą, pompa to przepompuje i na końcu upierdoli końcówke wtrysku? kolejna banialuka hehe widać te twoje 10x więkrze pojęcie

:D aż się boję że znów zabijesz mnie jakąś nowinką techniczną;] może wymyślą pompe bez przewodową ?
solaris, ty się walnij w łeb !!!!!!! To dlaczego zawsze się robią jaja jak ktoś jeździ na gównianym ON i po jakimś czasie zbiera się syf na dnie zbiornika, jeździ na rezerwie i w tedy są jaja.
dalej się pytam, co ma piernik do wiatraka?
A po drugie Reno to szmelc mam kilku znajomków to śmiechem ich wywalam jak ciągają się na sznurku, a w zimę to ich mi szkoda

przynajmniej przy reno nie oękają głowice, bloki, nie urywają się korbowody, kultura pracy silnika F8Q nie jest tak zgrabna jak golfa, ale w sumie konfort jazdy jest nie porównywalnie leprzy niż w golfie, jak i estetyka wykonania wnętrza i samej kasty, wszystko z gracją, nie tak jak w golfie, auto ala czołg wszystko strzela piszczy ... te plastiki. Zimą jedyną żeczą którą robie przy aucie to wymieniam opony na zimowe i leje zimowe paliwo. wsiadam i jadę ;]