Falujace obroty przyglosnym sluchaniu
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Witam,
problem nastepujacy iz od glosniego sluchania muzyki a konkretnie od basu spadaj mi obroty z 900 najpierw na 500 pozniej coraz nizej az do ok 300.
Mam w bagazaniku skrzynie Fli trap active 12. Głosnik o mocy ok 300W RMS. Co moze to powodowac? Brak kondensatora?
problem nastepujacy iz od glosniego sluchania muzyki a konkretnie od basu spadaj mi obroty z 900 najpierw na 500 pozniej coraz nizej az do ok 300.
Mam w bagazaniku skrzynie Fli trap active 12. Głosnik o mocy ok 300W RMS. Co moze to powodowac? Brak kondensatora?
- suchy__22__
- Green Bottle MK3
Brak kondensatora z pewnością nie jest tego przyczyną, kondensator stosowany jest przy niskotonowych prądożernych głośnikach gdzie zapobiega spadkom napięcia, Twój Fli trap active 12 o mocy 300W RMS raczej do prądożernych głosnikow nie należy przyczyny trzeba by raczej szukać w alternatorzekisiellos pisze: Brak kondensatora?
Przykładowo u kolegi w lagunie jest spadek obrotów przy całkowitym skręceniu kierownicy w obojętnie którą strone, to jest sprawka jakiegoś sterownika albo czujnika od wspomagania kierownicy tak i tutaj trzeba by się może przyjżeć alternatorowi, tak myśle
Jeszcze napisz jaki masz wzmacniacz pod tym głosnikiem i okablowanie jakiej grubości do aku
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=455296" onclick="window.open(this.href);return false;
subwoofer jest aktywny orginalny od tej skrzynki, kabel zasilajacy nie pamietam ile ma ale nie jest cienki
- suchy__22__
- Green Bottle MK3
Ale to i tak kable ze wzmakiem by nie miały tu nic wspólnego z obrotami samochodu tak tylko spytalem z ciekawośći
Pozostaje Ci sprawdzić alternator, jeżeli to nie będzie on trzeba będzie wgłębiać sie dalej
Pozostaje Ci sprawdzić alternator, jeżeli to nie będzie on trzeba będzie wgłębiać sie dalej
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=455296" onclick="window.open(this.href);return false;
Wygląda to na alternator, bo to "coś" nie ma 300W. Głośnik może, ale wzmacniacz to szczerze nie sądzę.
Możesz pomierzyć spadki napięcia na instalacji ( przy aku ) i przy samym wzmacniaczu.
Tak czy inaczej nie powinno to powodować spadków obrotów. A jak jest bez uruchomionego audio ?
Możesz pomierzyć spadki napięcia na instalacji ( przy aku ) i przy samym wzmacniaczu.
Tak czy inaczej nie powinno to powodować spadków obrotów. A jak jest bez uruchomionego audio ?
Moja dorożka - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=325090
Alpine Fantomface CDA-7897->Audio Art 200MS->DLS UR36S (UR2,5 i UR1)->woofer Focal K2P, Rodek R4100A2->STX 8" 23L@35Hz
Alpine Fantomface CDA-7897->Audio Art 200MS->DLS UR36S (UR2,5 i UR1)->woofer Focal K2P, Rodek R4100A2->STX 8" 23L@35Hz
- rafal85rtc
- ...
- Kontakt:
obroty spadają na włączonych światłach i audio czy światła zgaszone i tylko audio?? w obu przypadkach wina alternatora za słabe ładowanie i niedoładowany aku
NOOO BAASS NOO FuNN!!!!
moje MK3 viewtopic.php?f=88&t=364418" onclick="window.open(this.href);return false;
moje MK3 viewtopic.php?f=88&t=364418" onclick="window.open(this.href);return false;
jak jade bez wlaczonego radia albo leci cicho to obroty trzymaja sie na poziomie 900, muzyka glosniej i przy basie spadaja do 400 i tak sie trzymaja.
-
- Forum Master
- Kontakt:
Re: Falujace obroty przyglosnym sluchaniu
Miernik w dłoń i pomierz napięcie. Podejrzewam, że może być altka wina (pewnie by się mu przydała regeneracja, lub zakupić jakiś mocniejszy od razu).
- k0nr4d
- _
- Auto: GSXR/A8
- Silnik: R4V8
- Kontakt:
Mnie się wydaje, że kabel zasilający jednak jest za cienki albo masa wzięta z lipnego punktu i dlatego takie cuda się dzieją. Niemniej jednak alternator do sprawdzenia.