Regulacja szyberdachu mk2
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Cześć, może ktoś wie jak wyregulować i czy wogóle się da szyber w mk2, krzywo się zamyka z jednej strony jest 5mm przekosu przez co nie domyka się dobrze z tej strony, da się to wyregulować jak tak którymi śrubami bo niczym tego nie mogę ruszyć
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=57612" onclick="window.open(this.href);return false; coś podobnego jak u Ciebie
Sprawdził bym linki i prowadnice .... lubią się wyrobić i stad takie skoki kolego .
Sprawdził bym linki i prowadnice .... lubią się wyrobić i stad takie skoki kolego .
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
Odkopię temat bo mam podobny problem.
Szyber idzie gładko ale lewy tył jest zdecydowanie opuszczony po zamknięciu. Czy jest jakaś regulacja tego czy coś po prostu padło?
Puki co nie ściągałem podsufitki bo chcę zebrać wiedzę na ten temat.
Szyber idzie gładko ale lewy tył jest zdecydowanie opuszczony po zamknięciu. Czy jest jakaś regulacja tego czy coś po prostu padło?
Puki co nie ściągałem podsufitki bo chcę zebrać wiedzę na ten temat.
Odpowiem sobie sam nieco brzydko post pod postem
Rozbebeszyłem szyberdach. W sumie większych wad nie zaobserwowałem. Jedyna rzecz jaka zwróciła mą uwagę do sprężyna która spadła z prowadnicy:
Do tego cała ta prowadnica była dość mocno rozkręcona.
Tak to wygląda po drugiej stronie:
Może jeszcze dzisiaj złożę to do kupy i zobaczę czy działa poprawnie.
Rozbebeszyłem szyberdach. W sumie większych wad nie zaobserwowałem. Jedyna rzecz jaka zwróciła mą uwagę do sprężyna która spadła z prowadnicy:
Do tego cała ta prowadnica była dość mocno rozkręcona.
Tak to wygląda po drugiej stronie:
Może jeszcze dzisiaj złożę to do kupy i zobaczę czy działa poprawnie.
- Fucker
- "KAMELEON" BLACHARSTWO/LAKIERNICTWO
- Kontakt:
Jeżeli chodzi o wysokość szybra względem dachu, to reguluje się za pomocą takie dużej śruby na krzyżak. Ale najpierw trzeba poluzować kontrę, a jako kontrę służą dwie mniejsze śrubki po bokach tej dużej.
O jakiej śrubie mówisz? Nie widziałem tam nic takiego za bardzo.Fucker pisze:Jeżeli chodzi o wysokość szybra względem dachu, to reguluje się za pomocą takie dużej śruby na krzyżak. Ale najpierw trzeba poluzować kontrę, a jako kontrę służą dwie mniejsze śrubki po bokach tej dużej.
Złożyłem do kupy, nasmarowałem i wygląda tak:
- Fucker
- Kontakt:
Fucker, To chyba mylisz z mk3. W mk2 odsuwa się razem, nie można tego zdjąć bez wyciągnięcia szybra na zewnątrz.
- Fucker
- Kontakt:
Cześć i czołem, robię odkop
Jak koledze wyżej, szyberek nie domyka się równo. Lewa strona (nad kierowcą) jest idealna, a z drugiej wyraźnie zapadnięta. Najlepsze jest to, że prócz względów wizualnych nie robi różnicy, nie cieknie, nie hałasuje, zamyka i otwiera się bez zgrzytów, stuków, zacięć. Po prostu brzydko wygląda...
Czy jest na to jakaś rada? Regulacja, wymiana czegoś, cokolwiek?
Jak koledze wyżej, szyberek nie domyka się równo. Lewa strona (nad kierowcą) jest idealna, a z drugiej wyraźnie zapadnięta. Najlepsze jest to, że prócz względów wizualnych nie robi różnicy, nie cieknie, nie hałasuje, zamyka i otwiera się bez zgrzytów, stuków, zacięć. Po prostu brzydko wygląda...
Czy jest na to jakaś rada? Regulacja, wymiana czegoś, cokolwiek?
Powoly, bo się rozpierdoly...