poszukuję schematu instalacji MFA z golfa III probowalem sciagnac przez link z FAQ, ale nie dziala dlatego pisze nowy temat.
Może ktoś ma i podrzuci byłbym wdzięczny.
I jeszcze jedno pytanie czy instalacja MFA różni się w MK II i w MK III czymś czy raczej są takie same ?
Schemat instalacji MFA poszukiwany
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
viewtopic.php?p=2433766#2433766" onclick="window.open(this.href);return false; <-- i po swapie ;D
T4/1 - V/2
T4/2 - V/1
T4/3 - V/3
T4/4 - V/4
T4 to wtyczka MFA
V4 to wtyczka skrzynki przekaźników/bezpieczników
T4/2 - V/1
T4/3 - V/3
T4/4 - V/4
T4 to wtyczka MFA
V4 to wtyczka skrzynki przekaźników/bezpieczników
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
Ja dziś zająłem się montażem MFA u siebie i tak jak się spodziewałem nie udało się do końca
Auto to Golf III 2.0 AGG. Mam kilka pytań z tym tematem związanych mianowicie:
- w wiązce do licznika miałem już kabelek czarno-biały i czarno-zielony taki jak w wiązce MFA do czujnika oleju. Był on wpięty w instalacje w aucie za pomocą 3 pinowego wtyku gdzie jeden pin był pusty. Czy to jest czujnik oleju? Włożyłem wtyczkę 3pin z mojej wiązki do wiązki MFA i wpiąłem w instalacje auta tak jak było ale temp oleju się nie wyświetla. Na filtrze oleju wydaje mi się, że czujnik był cały czas zamontowany więc to mogłoby być to pytanie tylko dlaczego nie działa?
- pociągnąłem kabel do 27pinu komputera jednak spalania też nie pokazuje.
Gdzie szukać rozwiązania tych problemów?
Średnia prędkość, czas jazdy i dystans działa normalnie.
Ktoś podpowie?
Auto to Golf III 2.0 AGG. Mam kilka pytań z tym tematem związanych mianowicie:
- w wiązce do licznika miałem już kabelek czarno-biały i czarno-zielony taki jak w wiązce MFA do czujnika oleju. Był on wpięty w instalacje w aucie za pomocą 3 pinowego wtyku gdzie jeden pin był pusty. Czy to jest czujnik oleju? Włożyłem wtyczkę 3pin z mojej wiązki do wiązki MFA i wpiąłem w instalacje auta tak jak było ale temp oleju się nie wyświetla. Na filtrze oleju wydaje mi się, że czujnik był cały czas zamontowany więc to mogłoby być to pytanie tylko dlaczego nie działa?
- pociągnąłem kabel do 27pinu komputera jednak spalania też nie pokazuje.
Gdzie szukać rozwiązania tych problemów?
Średnia prędkość, czas jazdy i dystans działa normalnie.
Ktoś podpowie?
VW Golf MK3 Variant 1.8 GL 1993r. Sprzedany.
VW Passat 3BG Variant 1.9 AVF 2002r. Skradziony.
VW Golf MK3 Variant 2.0 1996r. <3 @ 20VT
VW Golf MK3 Syncro 1.9t 1996r. <3 @ 24V
VW Passat 3BG Variant 1.9 AVF 2002r. Skradziony.
VW Golf MK3 Variant 2.0 1996r. <3 @ 20VT
VW Golf MK3 Syncro 1.9t 1996r. <3 @ 24V