wyższe wolne obroty
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Ma gadane
- Kontakt:
wyższe wolne obroty
Jak w temacie. czy TDI PD AJM może mieć po porannym odpaleniu np. gdy na dworze jest -10 lub więcej mieć podwyższone obroty na biegu jałowym (luzie) ?
Re: wyższe wolne obroty
Tak ma być niższa temp. wiekrza dawka więkrze obroty dla równej pracy silnika po ok 30 sek. powinny spaśc do właściwych. Wszystko to zależy od wskazania czujnika temp. płynu który wysyła informację do ecu.jarciu pisze:Jak w temacie. czy TDI PD AJM może mieć po porannym odpaleniu np. gdy na dworze jest -10 lub więcej mieć podwyższone obroty na biegu jałowym (luzie) ?
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
-
- Mały gagatek
Panowie podepne sie do tematu. Mam mk4 AJM i moj zaraz po odpaleniu na zimnym ma prawie 1000 obrotow a zima nawet troche ponad 1000 natomiast gy jest cieply to ma tak okolo 950obr. czy to normalne?czy nie powinien miec po rozgrzaniu 900 obr? mozna to jakos wyregulowac??
wyższe wolne obroty
sebo89elcMK4ajm, powinien miec 903 rpm
masz vaga?
Jeśli tak to engine
login 12233
adaptation
kanał 01
sprawdz wartosci powinno byc 32768
masz vaga?
Jeśli tak to engine
login 12233
adaptation
kanał 01
sprawdz wartosci powinno byc 32768
wyższe wolne obroty
Ja zawsze myślałem że ma byc 950rpm na cieplym w swoim ahf-ie mam 950 rpm a na zimnym w zimie miałem 1000rpm , Moim zadaniem niema co ruszać .
Audi A4 1.9 TDi BKE + 145km
wyższe wolne obroty
ja tak mam odkąd go kupiłem i nic mu się nie dzieje a prawidłowy zakres obrotów to miedzy 900-a 950rpm to chyba niema sensu ruszac.
Audi A4 1.9 TDi BKE + 145km
-
- Mały gagatek
nie mam vag-a.. jak go kupilem to mial obr900 ale po pewnym czasie mialem awarie uszczelki pod głowicą i po naprawie obr wzrosly do okolo 950. czy to normalne po tej naprawie czy powinno byc 900??
wyższe wolne obroty
odswiezam temat. dzisiaj po przejechaniu ok 5 km zaparkowalem chwile odczekalem jak to zwykle robie az turbina sie schlodzi i nagle obroty silnika wzrosly do ok 1200 rpm. wylaczylem silnik po chwili znowu odpalilem i zauwazylem ze swiece mi grzaly jakies 5 sek i znowu wysokie obroty i caly czas mi swiece grzaly ok 5s. dopiero po jakichs 10 min odpalilem i normalnie swiece zgasly po sek i normalne obroty, co to moglo byc??
SPRZEDAM: DYSTANSE PRZELOTOWE PA6 ZE SRUBAMI 5MM
wyższe wolne obroty
mi świece grzeją na rozgrzanym około 5 sekund, ale doszedłem do tego że przyczyną może być uszkodzony czujnik G62/G2 lub G2/G62, nie odpowiem czy się poprawiło, bo jeszcze nie wymieniłem tego czujnika w tym czujniku są zespolone 2 czujniki temperatury ---->> jeden jest od temperatury silnika, a drugi od temperatury rozruchu silnika, sprawdź vagiem czy masz jakieś błędy
Sprawdź czujnik temperatury silnika, na 99% do wymianyGentos pisze:odswiezam temat. dzisiaj po przejechaniu ok 5 km zaparkowalem chwile odczekalem jak to zwykle robie az turbina sie schlodzi i nagle obroty silnika wzrosly do ok 1200 rpm. wylaczylem silnik po chwili znowu odpalilem i zauwazylem ze swiece mi grzaly jakies 5 sek i znowu wysokie obroty i caly czas mi swiece grzaly ok 5s. dopiero po jakichs 10 min odpalilem i normalnie swiece zgasly po sek i normalne obroty, co to moglo byc??