Wariujace kierunkowskazy

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

dgkm1990
Nowicjusz
Nowicjusz

Wariujace kierunkowskazy

Post autor: dgkm1990 » ndz kwie 29, 2012 14:15

Witam szukałem szukałem i się nie doszukałem. Mam problem z kierunkami otóż włączając kierunek prawy zdarza się coraz częściej że że najpierw mignie mi lewy (czasem mignie raz czasem dwa a czasem 3 razy) a potem dopiero prawy, często się tak dzieje jak autko jest nie nagrzane od słońca np. gdy wyjadę z chłodnego garażu to przez parę km mam takie zachowanie a potem działa raczej w porządku chociaż bywają wyjątki że dalej szwankuje. Lewy kierunkowskaz raczej za każdym razem wchodzi dobrze i mruga co ma mrugać. Komfortowe kierunki działają bez problemu. Tylko przy całkowitym włączeniu jest problem. Czy to manetka do wymiany?? Czy da się wymienić tylko manetkę od kierunków czy trzeba wszystko razem obydwie. :bajer:

Awatar użytkownika
doggie
V.I.P.
V.I.P.
Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
Silnik: TSI

Re: Wariujace kierunkowskazy

Post autor: doggie » pn kwie 30, 2012 08:03

dgkm1990 pisze: Czy da się wymienić tylko manetkę od kierunków czy trzeba wszystko razem obydwie. :bajer:
prawdopodobnie wina manetki, wymieniasz samą manetkę kierunkowskazów, wpierw trzeba zdemontować obudowę kierownicy potem manetkę trzeba wypiąć z modułu obudowy kierownicy

dgkm1990
Nowicjusz
Nowicjusz

Re: Wariujace kierunkowskazy

Post autor: dgkm1990 » wt maja 01, 2012 12:36

A takie pytanie posiadam ten największy FIS (MFA+) czy jak wymienię manetkę z tempomatem to wtyczka będzie pasować a tempomat wystarczy włączyć w komputerze czy jest z tym więcej problemów?? Bo jak mam zmieniać to już za jednym zamachem na full. :bigok:
Jest to 2005 rok modelowy z silnikiem BKD.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”