2.0 GTI problem z obrotami
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, Borys, VIP
Narazie musze jezdzic tak jak jest,bo nie ma mnie w Pl wracam na wakacje i zaczne tego szukac zmienie rozrzad i olejebo nic nie robilem ja swiece nie wim jakie mi wmontowali ale wiem ze placilem 60zl za sztuke,zauwarzylem tez ze na jak ma te przykladowe 1200/obrotow dodam gazu delikatnie spadaja na 800ale po chwili znowu rosnie na 1200
-
- Mały gagatek
jaką masz skrzynie biegów , jeśli dsg to może być od starego oleju ( ojcu w bmw się tak działo)
ja mam tak czasami jak na zimnym silniku przetrzymam gaz np d 2500 obrotow to powyje mi i wskasowka bedzie stala na tych 2500 z 3 sekundy...
Sprzedam fotele Motorsport z Audi RS5. PRIV stan idelany 18000tys przebiegu
dobra moje pytanie troche zbacza z kursu poczekam te 2 miechy i powiem wam co wymienilem i czy dalej bede mial ten problem czy juz mu przejdzie z tego co czytalem to ten zawor DV napewno wymienie i popychacz pompy paliwa i standardowo to co sie wymienia przy zakupie urzywanego samochodu
Jeszcze jedno pytanie?wracam sobie wczoraj z pracy "goraco bardzo"i sobie mysle otworze szybe zanim samochod sie schlodzi uliczka jedno kieronkowa i dalem troche wiecej gazu i slyse tak jakby turbo zaczynalo juz ciagnac i slysze normanie "pssssssss"z silnika i tak odrazu sobie pomyslalem ze to moz eten zawor DV tak mi to wszystko robi.ale z drogeij str to fajnie slcahc bo jak jade i wyczuje moment kiedy posci gaz to mam normalnie psssyk jak w "subaru":D
TAKIE PSSS Będzie to od turbo:) Taz sportowy uklad dolotowy K&N to bedzie ejszcze wieksze psss:)
Sprzedam fotele Motorsport z Audi RS5. PRIV stan idelany 18000tys przebiegu
troche zle to sprecyzowalem tak jak pislem jak wczesniej jak wyczuje moment to bedzie pssss ale ogolnie np jak caly czas trzymam gaz to caly czas idzie pssssss z silnika
Zobacz czy nie masz pękniętej tej rurki, która idzie od kolektora dolotowego do PCV. (po prawo od kolektora, dość krótka rurka):) Raczej musisz zdjąć osłonę by to zobaczyć.
jaksie sciaga ta odlone?bo jakos niemoge gdzies sie odkreca czy trzeba poprosty szarpnac z wyczuciem?
Re: 2.0 GTI problem z obrotami
Zdjęcie Twojego silnika?antoś pisze:
2015 - ... Mocy przybywaj?
2010 - 2014 Golf .:R20
2010 - 2014 Golf .:R20