Lektura obowiązkowa dla kupujących auto po raz pierwszy
Moderatorzy: palio, jhosef, VIP
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
Spowiedź Handlarza
Wiem że ten temat nie jest nowinką ale to lektura dla osób początkujących, pierwszy raz kupujących samochód - należy obowiązkowo przeczytać przed zadawaniem pytań na forum!
Wiem że ten temat nie jest nowinką ale to lektura dla osób początkujących, pierwszy raz kupujących samochód - należy obowiązkowo przeczytać przed zadawaniem pytań na forum!
Myślę, że warto również poczytać porady z poniższego blogu.
http://tylik.motogrono.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://tylik.motogrono.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
I tak właśnie wygląda brutalna prawda w Polsce.. :/
doggie, może mała lewatywa na temacie i closed lub posty po autoryzacji?
Bez urazy ogólnie
Bez urazy ogólnie
- doggie
- V.I.P.
wyczyszczone ze zbędnych postów prosimy o dyskusje merytoryczne
Czyli ogólnie o czym tu mamy pisać? Jest jeden byle jaki artykulik i co z tym dalej?
MK3 GT TDI >>> A2 1.4 16V >>> A3 8L S-Line TDI
- doggie
- V.I.P.
Re: Lektura obowiązkowa dla kupujących auto po raz pierwszy
chcesz to pisz, nie chcesz to nie pisz , Twój wybór, generalnie pisanie o tym że "u nas kręcimy" jest nie na miejscu, przynajmniej ja tak uważamS7TDI pisze:Czyli ogólnie o czym tu mamy pisać? Jest jeden byle jaki artykulik i co z tym dalej?
-
- Gadatliwa bestia
I tu dochodzimy do błędnego koła - ludzie szukają nawet 15-letniego diesla z, jak to ująłeś, "stanem licznika" maks 180kkm, ty wystawiasz takiego z rzeczywistym 300kkm i żadnego zainteresowania, więc "korygujesz" wskazania i za parę dni ktoś cieszy się z fajnej fury z małym przebiegiem. I tak wkoło Macieju I jeszcze tak odnosząc się do tej spowiedzi handlarza: mówi, że ludzie tępi są, nie wiedzą ile się jeździ w dojczlandii, i szukają małych przebiegów - to chyba logiczne, że każdy chce jak najlepszy wóz - wystarczy nie kręcić liczników i szybko się ludzie przekonają, jakie są naprawdę przebiegi. A takie gadanie, że kręci się pod klientów jest tylko winą handlarzy, którym w pewnym momencie zabrakło cierpliwości do kręcących nosem na duże przebiegi a chcieli szybko obracać kasą, bo samochody schodziły w ciągu 1-2 dni.
- piotrekgal
- Forum Master
- Kontakt:
Odmłodzić samochód o 150 tys. km? "Żaden problem"
polecam, łącznie z wideo
http://www.tvn24.pl/-1,1741848,0,1,odml ... omosc.html" onclick="window.open(this.href);return false;
polecam, łącznie z wideo
http://www.tvn24.pl/-1,1741848,0,1,odml ... omosc.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Żałosny artykul... Wiadomo : proceder cofania licznikow dziala w najlepsze, ale sposob w jaki autor podjal probe przedstawienia, i udokumentowania tego procederu to absolutny bełkot na poziomie gimnazjalisty, ktory przypadkowo natrafil na strony z niemieckimi ogloszeniami, nie mająć pojecia o europejskim rynku samochodow uzywanych.
a ja bym sie w czesci zgodził z artykułem auta z takimi przebiegami jak u nas figurują na aukcjach są droższe niż w Polsce, a diesla tam kupuje sie żeby jeżdzić a nie mieć samochód, są auta w Polsce z autentycznymi niskimi przebiegami ale najczesciej miały kolizję gdzie na zachodzie naprawa by była droższa niż w Polsce. Ostatnio spotkałem sie ze 1 wlascicel w Niemczech sprzedawał Tourana z książką a u nas w Aso widnieje przebieg wiekrzy o 70 tys km niz na zegarach po drugie nie wiem jak to robia ze auto ma historie a po miesiacu juz jej nie ma w systemie figuruje jako nieserwisowany , kombinuja lepiej niz my. Autorowi chodzilo o srednia statystyczną a nie o wyjątki ktore sie zdarzaja, sa 25 dziewice ale srednia mowi ze takich nie ma
- doggie
- V.I.P.
Re: Lektura obowiązkowa dla kupujących auto po raz pierwszy
Woski pisze:Żałosny artykul...
uważam że każde info na które natknie się laik jest już dużym pozytywem, więc moim skromnym zdaniem niepotrzebnie krytykujesz