[MK2 1.8] Kopci na czarno jak diesel!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- CHECIK
- Ma gadane
- Kontakt:
[MK2 1.8] Kopci na czarno jak diesel!
Dzisiaj rano jadąc do szkoły zauważyłem że coś niedobrego dzieję się z moim silnikiem.Czasami traci moc,przerywa silnik jak przyśpieszam,bardzo dużo pali i podaję smugę czarnego dymu z rury.Motorek 1.8 gażnik 2e2. Co to może być? Pozdro
Ostatnio zmieniony ndz lis 05, 2006 00:36 przez CHECIK, łącznie zmieniany 1 raz.
- igor002
- Marysiakra
- Kontakt:
moze być aparat zapłonowy, cewka zapłonowa swiece i kable wn, bo napewno ci troche zalewa silnik, ale to droższa sparawa juz, ja ci podałem prawdopodobne tanie przyczyny do usuniecia na miejscu samemu.
pozsprawdzaj świece czy okopcone i czy dają dobrą iskre, czy na przewodach nie ma rzebic no i tą cewke i aparat zapłonowy.
pozdro
pozsprawdzaj świece czy okopcone i czy dają dobrą iskre, czy na przewodach nie ma rzebic no i tą cewke i aparat zapłonowy.
pozdro
Mk3 GTI 16V ABF
- Paweł Marek
- V.I.P.
Przupuszczam że przelewa ci gaźnik. Sprawdź membranę pod rombowatą pokrywką co masz na fotce. Mogła peknąć, albo zawór iglicowy. Zdejmij też na rozgrzanym silniku obudowę filtra i zobacz czy górna przepustnica rozruchowa stoi pionowo i nie lata luźno.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- barteKKK03
- V.I.P.
- _pączek_
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
ale ja sie podepne-dzisiaj ojciec jechal moim golfem i jak go przegazowal to zobaczylem ze troche jakby kopci...
silnik 1.6 RF, ma przejechane 240 tys.
co sugerujecie??
silnik 1.6 RF, ma przejechane 240 tys.
co sugerujecie??
Ostatnio zmieniony sob lis 11, 2006 23:38 przez _pączek_, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.