przekładnia kierownicza - jak wyjąć?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
przekładnia kierownicza - jak wyjąć?
Witam,
mam szybkie techniczne pytanko.
Tak jak w temacie nie wiem jak wyciagnac z golfiny przekładnie kierownicza ze wspomaganiem. Mam wszystko rozkręcone itd ale nie wiem jak ją tym lewym nadkolem wyjąć... Ćwiczyłem kombinowałem ale caly czas za malo miejsca. Kiedyś to robiłem ale jakoś nie mogę teraz sobie przypomnieć czy ściągałem całe sanki na dół czy nie. Proszę o podpowiedź
mam szybkie techniczne pytanko.
Tak jak w temacie nie wiem jak wyciagnac z golfiny przekładnie kierownicza ze wspomaganiem. Mam wszystko rozkręcone itd ale nie wiem jak ją tym lewym nadkolem wyjąć... Ćwiczyłem kombinowałem ale caly czas za malo miejsca. Kiedyś to robiłem ale jakoś nie mogę teraz sobie przypomnieć czy ściągałem całe sanki na dół czy nie. Proszę o podpowiedź
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
przekładnia kierownicza - jak wyjąć?????
Jak masz auto podniesione,to odkręcasz tylne śruby wahacza i odchylasz nieco sanki w dół(zwłaszcza lewą stronę).Zrobi Ci się prześwit między nimi a nadwoziem i właśnie tędy trzeba wysunąć drążek kierowniczy w kierunku tyłu auta.
Bułka z masłem
Bułka z masłem
juz sobie poradzilem opuscilem sanki na dol wyjechalem calym zestawem wlozylem nowy ladnie wyczyszczone zlozone i wjechalem z powrotem
tak bylo zdecydowanie najszybciej, opuscic sanki i spokoj
tak bylo zdecydowanie najszybciej, opuscic sanki i spokoj
a powiedz mi kolego jak sie dokładnie opuszcza te sanki bo chce ten zabieg zrobić aby wsadzić stabilizator pozdrawiam
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
Przecież napisałem wyżejarek żet pisze: powiedz mi kolego jak sie dokładnie opuszcza te sanki
ale po koleji jak to zrobiles to ze popuscis sruby tylne wahaczy to wiem ale czy to robiles na podnosniku czy na kanale ktore sruby jeszcze popuscic tak zeby efekt byl a nie opadlo wszystko na doł?
bo kiedys probowałem popuscic sanki ale nie chcialy ruszyc mi na dol moze przez to ze tylko jedna strone popuszczałem i wtedy braklo czasu i dalem se spokoj
bo kiedys probowałem popuscic sanki ale nie chcialy ruszyc mi na dol moze przez to ze tylko jedna strone popuszczałem i wtedy braklo czasu i dalem se spokoj
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
Wykręcasz pionowe śruby wahaczy (tylne) i wyjmujesz je.Następnie popuszczasz ok. 2mm przednie pionowe śruby i tył sanek opada.Jak nie opadnie,to trzeba pomóc im jakąś breszką.Wtedy swobodnie można przesunąć drążki kierownicze między sankami a nadwoziem w kierunku tylnej osi i wyjąc magiel lub założyć stabi-drążek.
Przed p[opuszczeniem śrub warto połapać wymiary wzdłużne i przekątne od przedniej osi do tylnej,żeby później tak samo skręcić.Dzięki temu auto nie będzie zostawiało 4 śladów.
Przed p[opuszczeniem śrub warto połapać wymiary wzdłużne i przekątne od przedniej osi do tylnej,żeby później tak samo skręcić.Dzięki temu auto nie będzie zostawiało 4 śladów.