Witam
Przyszła już chyba pora zmienić amortyzatory na nowe
Ze starego amortyzatora odczytałem bez problemu numery 1J0413031AE przypuszczam że jest to jakiś standardowy amortyzator.
I tu pojawia się moje pytanie czy w jakiś wersjach GTI TDI występowały amortyzatory o bardziej sportowej charakterystyce ??
Troszkę twardsze?? Nie chce kupować jakiś kitów MTS lub tego typu bo wydaje mi się że już by było za twardo.
Przednie amortyzatory 1.9 AHF
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
W GTI z racji tego ze są krótsze spręzyny, montowane byly amortyzatory o mniejszym skoku i wiekszej twardosci.
Moze lepiej zaniwestowac w dobra marke (KYB, Billsten, Sachs) i cieszyc sie dluzej komfortem ? ja mam wrzucone Billstein B8, ojcu w 1.9tdi zamontowalem B4 i jest zadowolony. Z tego co wiem to B6 są dla sprężyn normalnej długosci ale o zwiekszonej sile tłumienia.
Moze lepiej zaniwestowac w dobra marke (KYB, Billsten, Sachs) i cieszyc sie dluzej komfortem ? ja mam wrzucone Billstein B8, ojcu w 1.9tdi zamontowalem B4 i jest zadowolony. Z tego co wiem to B6 są dla sprężyn normalnej długosci ale o zwiekszonej sile tłumienia.
Mój GTI: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=499693
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Samochód jest dopiero mocny, kiedy boisz się do niego wsiąść i przekręcić kluczyk"
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Samochód jest dopiero mocny, kiedy boisz się do niego wsiąść i przekręcić kluczyk"
No właśnie chciałem zamontować albo sprężyny eibacha -30 albo właśnie od GTI.
Auto zaczęło już lekko pływać na starych wiec już na nie pora a sprężyny już są mocno skorodowane ( w szczególności tylne i zapewne zaraz ukruszą się końcówki).
Amorki właśnie chce wsadzić z bilstein
Auto zaczęło już lekko pływać na starych wiec już na nie pora a sprężyny już są mocno skorodowane ( w szczególności tylne i zapewne zaraz ukruszą się końcówki).
Amorki właśnie chce wsadzić z bilstein