sprężyny tył
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
sprężyny tył
Witam drodzy koledzy mam taki mały problem założyłem do golfiny alu 18 tył 9 cali przód 8 troszkę wystają mam taki problem że tył mi dobija czy są jakieś twarde sprężyny seryjne bo obniżających na razie nie planuje bo tak wygląda dobrze proszę o pomoc i z góry dziękuje
sprężyny tył
Dobija czy drze o nadkole?
Jeśli założyłbyś poprawny rozmiar kół i opon nawet dla 18 cali to nie powinno drzeć. A jeśli koła wystają to niestety jest złe ET i niewiele da się z tym zrobić. Musisz również wiedzieć, że koła wystające poza obrys błotnika są podstawą do zatrzymania dowodu rejestracyjnego.
Sprężyny tu ci niewiele dadzą.
Jeśli założyłbyś poprawny rozmiar kół i opon nawet dla 18 cali to nie powinno drzeć. A jeśli koła wystają to niestety jest złe ET i niewiele da się z tym zrobić. Musisz również wiedzieć, że koła wystające poza obrys błotnika są podstawą do zatrzymania dowodu rejestracyjnego.
Sprężyny tu ci niewiele dadzą.
-
- Nowicjusz
sprężyny tył
kolego opony są 225/40 przód 235/40 tył no nie wystają aż tak a jeszcze jedno co znaczą te kropki na sprężynach ja mam 1 białą a na tych http://allegro.pl/golf-5-audi-a3-8p-spr ... 01634.html" onclick="window.open(this.href);return false; .dzięki jeszcze raz
sprężyny tył
Kropki oznaczają rodzaje sprężyn (twardość, przeznaczenie). Trzeba sprawdzać w ETKA a ja mam właśnie niesprawną po formacie.
Ale jak koło wystaje poza obrys to nic Ci nie da zmiana sprężyn.
Daj zdjęcie jak to wygląda.
Ale jak koło wystaje poza obrys to nic Ci nie da zmiana sprężyn.
Daj zdjęcie jak to wygląda.
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
Re: sprężyny tył
mam nadzieję że jesteś świadomy iż możesz za to stracić dowód rejestracyjnymichalgolfV pisze: troszkę wystają
nie ma twardych seryjnychczy są jakieś twarde sprężyny seryjne bo obniżających na razie nie planuje
-
- Nowicjusz
sprężyny tył
Witam ponownie jutro będę mierzył sprężynki od turana i nowego siroco dam znac i wstawie zdjęcia pozdrawiam
sprężyny tył
michalgolfV, a co Ty chesz mierzyć? Bo jeśli wysokość to niewiele Ci da. Wysokość to nie wszyto. Twardość proszę Pana
Możesz z auta przysłowiową kozę zrobić.
Możesz z auta przysłowiową kozę zrobić.
-
- Nowicjusz
sprężyny tył
Witam patrzyłem dzisiaj te sprężynki i wygląda to tak ja mam sprężyny z białą kropką i mają wymiar 34cm
drugie mają 1x pomarańczowa i 1x bialą i ma wymiar 35.5cm grubość druta taka sama a od tourana ma 3 x pomarańczowa i 1 x niebieska i ma 36cm i grubszy drut a ja założę te 35.5 i jest gicio w sprawie kropek tak mogę pomoc pozdrawiam
drugie mają 1x pomarańczowa i 1x bialą i ma wymiar 35.5cm grubość druta taka sama a od tourana ma 3 x pomarańczowa i 1 x niebieska i ma 36cm i grubszy drut a ja założę te 35.5 i jest gicio w sprawie kropek tak mogę pomoc pozdrawiam
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
sprężyny tył
kolego michalgolfV, jesteś kilkanaście dni na forum a już robisz się wulgarny, następnym razem będą represje , dobrze wiesz o czym piszę