Tylna wycieraczka sama się włącza przy odpaleniu auta
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Sporadycznie podczas uruchomienia silnika tylna wycieraczka sama się włącza i robi jeden obrót, cykl.
Wiem już, że to jest jakiś problem z masą, ale może ktoś przerabiał osobiście temat i wie, co może być najczęściej przyczyną?
Wiem już, że to jest jakiś problem z masą, ale może ktoś przerabiał osobiście temat i wie, co może być najczęściej przyczyną?
-
- Mały gagatek
Re: Tylna wycieraczka sama się włącza przy odpaleniu auta
kolego a nie grzebałes juz tam coś przy tej wycieraczce?? ja tak mialem jak przeczyscilem ten mechanizm wycieraczki bo mi nie chodzila- popsikałem czyms zeby rozruszac tryby i niechcący troche plynu przedostalo sie do silniczka i od tej pory tak mialem ze po przekreceniu kluczyka wycieraczka chodziła...
Ja miałem taki problem, przy otwieraniu klapy włączała się wycieraczka. Przetarty był kabel w gumowej osłonie koło zawiasu.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
kiss, pierwsze co to badaj kable w lewej przelotce
Obejrzałem te przewody w przelotce i wydaje się być wszystko dobrze. Żadnych przetarć. Tzn. dwa przewody już wcześniej kiedyś naprawiałem, ale nic nowego nie doszło.
Jakieś inne pomysły?
Jakieś inne pomysły?
wyjmij przekaźnik wycieraczek i odpal auto - jak ruszy wycieraczka - problem np z masąkiss pisze:Jakieś inne pomysły?
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
Ja miałem tak że jak ją odpaliłem to chodziła aż do zgaszenia auta. Spróbuj się dostać do płytki drukowanej umieszczonej w mechanizmie. Wchodzi do niej elektryka. Prawdopodobnie na lutach masz brązowo/złoty nalot - zdrap go i problem zniknie.
Pozdro
Pozdro
Wyjąłem i nie ruszyła tylko, że ona potrafi ruszyć średnio, co dwudzieste odpalenie autagrg474 pisze:wyjmij przekaźnik wycieraczek i odpal auto - jak ruszy wycieraczka - problem np z masą
Sprawdziłem i było czystonaian11 pisze:Spróbuj się dostać do płytki drukowanej umieszczonej w mechanizmie. Wchodzi do niej elektryka. Prawdopodobnie na lutach masz brązowo/złoty nalot
Na razie wymieniłem przekaźnik (może to on coś szwankował?) i będę obserwował