owszem tyle ze nikt o zdrowych zmyslach nie montowałby takiego zestawu mogac to zrobic na jednej pamieci i kilku elementach przeciwzakloceniowych. Rozwiazanie na dwoch pamieciach to tak jakbys probowal jechac z warszawy do berlina przez NY
evo powiedz mi jakie doładowania masz przy gtb w dolnej czesci obrotów i jak najbardziej optymalnie zrobić zeby turbo sprawnie wstawało
wstawało?
viewtopic.php?f=89&t=241036 MOJ DUPVWóZ
SPRZEDAM ALU SANTA MONICA ORYGINAŁ WIECEJ PW WIOSNA 2011 PIERWSZY NA POMORZU i PRAWDOPODOBNIE w PL MK IV 2.0 TDI 8V Lato 2012 ????
fasd pisze:evo powiedz mi jakie doładowania masz przy gtb w dolnej czesci obrotów i jak najbardziej optymalnie zrobić zeby turbo sprawnie wstawało
wstawało?
looknij tu [youtube][/youtube] to taki standard do osiagniecia
Evo powiedz mi dlaczego przy 2000 sa 2 bary a potem cisnienie spada do 1,5?
viewtopic.php?f=89&t=241036 MOJ DUPVWóZ
SPRZEDAM ALU SANTA MONICA ORYGINAŁ WIECEJ PW WIOSNA 2011 PIERWSZY NA POMORZU i PRAWDOPODOBNIE w PL MK IV 2.0 TDI 8V Lato 2012 ????
czytaj forum, sprzeglo sie slizgalo w tym zakresie wiec odjete jest boostu na wysokich biegach w taki sposob by na niskich biegach trzymal rame 2 bar, wszyscy wiemy ze sprzegło siada najszybciej na wysokich biegach, a na niskich daje rade mimo ze teoretycznie ciagnie duze wartosci
grabiec pisze:a ja mam na wyzszych obrotach i na wyzszych biegach 2.3bara i taka wartosc sie utrzymuje non stop rosnie stopniowo dovhodzi do 2.3 i tak trzyma
bede mial chwilke to nagram jak cisnienie rosnie na poszczegulnych biegach moze nie budzi sie jak evo ale jest
Nieco ujac paliwa. Z dolu i tak nie poszalejesz bo i po co a napewno ulzy tarczy sprzeglowej no i mi sie wydaje mniej wstydu jak ten batory sie zmniejszy.
auto bylo wtedy wstepnie wystrojone bo pojawily sie nieszczelnosci w IC teraz juz nie kopci tak strasznie troszke ale nie duzo ale przeciez bez dymu przy ponad 200KM raczej sie nie obejdzie