-lakier o kodzie L94E - Oak green-Oakgrün - dość sporadycznie spotykany kolorek ja osobiście widziałem tylko raz
- elektrycznie sterowane i grzane lusterka
- elektryka szyb tył i przód oraz szyber
- moduł komfortu (tylko szkoda że po przytrzymaniu kluczyka w zamku nie domyka się szyber, ale to też nie jest jakiś problem nie do przejścia ;])
- ABS
- dwie poduchy
- wspomaganie kierownicy
- halogeny heli w zderzaku
- ciekawy podłokietnik firmy KAMEI
- a przywędrował do nas na alu fire&ice 15'
- system nagłaśniający firmy nokia ;]
- podświetlane słoneczniki
pare fotek za kadencji brata:

Uploaded with ImageShack.us

trochę wnętrza :

Kiedy to już był "mój" zaczołem się z nim bawić ;] demontarz AFN-a i ogarnięcie instalacji komory silnika:

po rozebraniu silnika mym oczom pokazało się "to"

Od trzech tygodni prace idą pełną parą do 14 w pracy a potem od 15 do passata ;] golutki słupek o oznaczeniu AHU

AHU + osprzęt, wiązka komory silnika oraz komputer z AFN-a = 1.9TDI AFN

i tak sobie to powoli składałem, potem skrzynia "tu coś przykręcić, tam coś przykręcić itd."

w między czasie mała konserwacja:

Silnik wylądował w pasacie

po dwóch tygodniach walki z komputerem i wszystkimi czujnikami których błąd wyskakiwał w Vagu powoli zacząłem tracić już nadzieje, że uda się go w końcu odpalić "ostatnie spojrzenie na rozrząd, aha coś jest nie tak. Pompa wtryskowa, jak sie okazało była przestawiona, aż o dwa zęby na rozrządzie, a ja dwa tygodnie męczyłem akumulator", mimo że był lekko zapowietrzony zapalił od strzała.
[youtube][/youtube]
oczywiście filmik ten niejest pierwszym odpaleniem bo wiadomo co sie dzieje za pierwszym razem, bieganie do lapka sprawdzanie błędów i przypadkiem czy coś się jeszcze nie urwało podczas pracy silnika ;p
na pokładzie wylądowała busola z obrotkiem ale jak na razie na liczniku właśnie nie działa mi tylko obrotek, na lapku w VAGu pokazuje 903rpm/min a orotek leży 0, około 2500 rpm/min obrotek idzie na 1000 itd

także na chwilę obecną pasek prezentuje się następująco:
z golfikiem kolegi Gerrard SW, który obecnie u mnie stacjonuje ;p

I to by było tak w dużym skrócie ;p bo brakło by mi czasu żeby opisać wszystko śrubka po śrubce, temat będę się starał aktualizować na bieżąco, a w chwili obecnej passatem staram się jeździć jak najwięcej żeby wykluczyć wszystkie usterki oraz błędy w Vagu a było ich sporo i "ciężkie do przerobienia" ;p