ja miałem troszeczkę mniej syfu przy przebiegu około 300 000 i 90 konny motor wypluł mi wtedy 98 kuni , tak więc myślę że motor zdrowy a syf to standard jak ktoś ma mniej przy 500 000 to znaczy że już czyszczone było
EGR out - wrazenia
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- martinezz123
- DZIADZIA
- Kontakt:
Re: EGR out - wrazenia
vw golf IV 1.9 tdi MARTINEZZ
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
EGR out - wrazenia
przebieg jak przebieg to nie on zatyka kanaly a sposób jazdy i miejsce uzytkowania fury
EGR out - wrazenia
Czesc:)
Posiadam Passata z silnikiem 2.0 TDI 170 BMR [odpowiednik BMN]
W najbliższym czasie będzie wycinany DPF + katalizator i zastanawiam się co zrobić z EGR'em , zaślepić czy zostawić jak radzicie ??
Słyszałem od znajomego ze idzie zmniejszyć jego działanie Vagiem ale czy to prawda to nie wiem
Pozdro
Posiadam Passata z silnikiem 2.0 TDI 170 BMR [odpowiednik BMN]
W najbliższym czasie będzie wycinany DPF + katalizator i zastanawiam się co zrobić z EGR'em , zaślepić czy zostawić jak radzicie ??
Słyszałem od znajomego ze idzie zmniejszyć jego działanie Vagiem ale czy to prawda to nie wiem
Pozdro
EGR out - wrazenia
... ja chciałem u siebie wyczyścić egr lecz nie mogę odkręcić 2 śrub imbusowych przy kolektorze Ma ktoś jakiś sposób - środek penetrujący nic nie pomaga
- ciachotdi
- diesel m@ster
- Auto: Seat mii
EGR out - wrazenia
ja mam taki patent - dobry klucz imbusowy do tego klucz oczkowy chyba 8 robisz dźwignię i nie ma rady musi iść.
EGR out - wrazenia
Witam, właśnie przymierzam się do wyczyszczenia turbo, kolektora ssącego i EGR. Chciałem tez zaślepić EGR, ale nie wiem już w końcu czy to ma sens.
Wiec mam tu parę pytań:
1) czy w ATD PD da się bez problemu zaślepić mechanicznie EGR? czy komputer będzie wywalał błędy??
2) mój golfik w okresie październik - czerwiec sporo spędza w mieście, czy zaślepienie egr może w jakiś negatywny sposób wpłynąć na użytkowanie auta?
3) jakie mogą być inne negatywne skutki uboczne po zaślepieniu? przeglądałem ten temat, i niektórzy straszą wypalaniem tłoka, podniesiona temp spalin itp.
pozdro
Wiec mam tu parę pytań:
1) czy w ATD PD da się bez problemu zaślepić mechanicznie EGR? czy komputer będzie wywalał błędy??
2) mój golfik w okresie październik - czerwiec sporo spędza w mieście, czy zaślepienie egr może w jakiś negatywny sposób wpłynąć na użytkowanie auta?
3) jakie mogą być inne negatywne skutki uboczne po zaślepieniu? przeglądałem ten temat, i niektórzy straszą wypalaniem tłoka, podniesiona temp spalin itp.
pozdro
Można mechanicznie przez zaślepkę.pyra666 pisze: 1) czy w ATD PD da się bez problemu zaślepić mechanicznie EGR? czy komputer będzie wywalał błędy??
Nie, nie będzie błędów.
Czasem zauważa się poprawę przyspieszenia z niższych obrotów, niektórzy piszą o niższym spalaniu, silnik szybciej będzie się nagrzewał, ale nie będzie się przegrzewał. Wszystko powinno być w porządku.pyra666 pisze: 2) mój golfik w okresie październik - czerwiec sporo spędza w mieście, czy zaślepienie egr może w jakiś negatywny sposób wpłynąć na użytkowanie auta?
Ilu fachowców tyle opinii. Są ludzie co jeżdżą kilka lat bez EGR i mają w kilku autach domowych usunięte układy EGR z obiegu. Inni zaś po 5 dniach od zaślepieniu znajdują usterki związane (lub mylnie kojarzone przez zbieg okoliczności) z zaślepieniem EGR.pyra666 pisze: 3) jakie mogą być inne negatywne skutki uboczne po zaślepieniu? przeglądałem ten temat, i niektórzy straszą wypalaniem tłoka, podniesiona temp spalin itp.
pozdro
-
- GREEN
- Kontakt:
EGR out - wrazenia
jak sie zdecydujesz to mam zaślepki egr z otworkami do nowych tdi otworki są po to by nie wywalało błędu ale u ciebie chyba mozna cąłkowicie zaślepic egr mam też takie zaślepki ale to niech wypowie sie ktoś mądrzejszy
Co powoduje szybsze nagrzewanie sie silnika??JacekB pisze:
Czasem zauważa się poprawę przyspieszenia z niższych obrotów, niektórzy piszą o niższym spalaniu, silnik szybciej będzie się nagrzewał, ale nie będzie się przegrzewał.
A takie zaślepki dadzą rade?? czy wystarczy tylko jedna założyć??
No wiem ze w nowszych silnikach muszą byc z dziurkami, tak moi starsi mają w doblo 07r 1.9 jtdm, ale własnie nie wiem jak jest u mnieBehemoth1987 pisze:jak sie zdecydujesz to mam zaślepki egr z otworkami do nowych tdi otworki są po to by nie wywalało błędu ale u ciebie chyba mozna cąłkowicie zaślepic egr mam też takie zaślepki ale to niech wypowie sie ktoś mądrzejszy
-
- GREEN
- Kontakt:
EGR out - wrazenia
można dać 2 można jedną choć 4mm to za gruba nawet jak na kolektor i będzie problem z montażem
mam komplet 1,5mm + 3mm za 15 z wysyłką albo z otworowanie albo bez otworowania
vp gorzej sie nagrzewa chyba a w pd wogóle nie ma na to wpływu ale to trzeba pytać kogoś kto na tym śmiga
mam komplet 1,5mm + 3mm za 15 z wysyłką albo z otworowanie albo bez otworowania
vp gorzej sie nagrzewa chyba a w pd wogóle nie ma na to wpływu ale to trzeba pytać kogoś kto na tym śmiga
EGR out - wrazenia
nagrzewa sie dluzej w dodatku szybciej traci temp i znowu musi sie nagrzac wiec spalanie to moze ale wzrosnacJacekB pisze: silnik szybciej będzie się nagrzewał, ale nie będzie się przegrzewał. Wszystko powinno być w porządku.
Dlaczego tak jest?? co jest przyczyna??zimnylech pisze:nagrzewa sie dluzej w dodatku szybciej traci temp i znowu musi sie nagrzac wiec spalanie to moze ale wzrosnacJacekB pisze: silnik szybciej będzie się nagrzewał, ale nie będzie się przegrzewał. Wszystko powinno być w porządku.
brak dopływu ciepłych spalin??
I jak jest w końcu z zaślepianiem ATD?? będzie błąd wywalało?? bo jak szukam po necie to czasem wywala błąd.
EGR out - wrazenia
dodaje ze chodzi o jazde w miescie stajesz w korku, czerwone swiatlo, egr dziala na wolnych obrotach a ty go zaslepisz.