Golf VI TSI VS CRX del sol
-
- Mały gagatek
Witam wczoraj śpiesząc się na trening, wyprzedzam Hondę szybko przeleciałem obok, zdążyłem tylko zauważyć lexusy z tyłu, żółte fele i psedoxenon. Dojechałem do skrzyżowania, stanołem sobie na prawym pasie Honda staneła na lewym . Koleś patrzy na mnie ja na niego więc już wiedziałem co będzie. .Jedynka zapięta żółte, zielone i jazdą. Jedynka golf maskę do przodu , dwójka długość samochodu , na trójce przewaga się utrzymywała. Dalej kolega w CRX sobie odpuścił . Myślę że to była wersja 125KM, bo 160 zrobiła by ze mnie wiatrak.
Golf 6 TSI, mimo wszystko auto lzejsze o podobnej mocy dostalo po dupie. Aj lajk
ps. co trenujesz?
ps. co trenujesz?
- nitrox89
- Dawca organów
- Auto: mk4 AXR+
Wyższy moment w Golfie zrobił swoje Pozatym patrząc na lexy oraz pseudo zenona można uważać że silnik to tam też już nie był pierwszych lotów
Ale KILL to KILL
Ale KILL to KILL
Rust is lighter than carbon fiber
-
- Mały gagatek
Re: Golf VI TSI VS CRX del sol
Nie jestes czasem ze szczecina bo czesto pod Linke Gold team/Judo koch widze VI TSI
Focus RS mk3 Nitrous Blue
-
- Mały gagatek
Re: Golf VI TSI VS CRX del sol
No ale crx nawet te del sol sa dosc szybkie. Ten 125KM bardzo fajnie chodzi o vti nie wspominajac. Inna sprawa ze pewnie ponad polowa samochodow na naszych drogach juz nie trzyma serii tak ze czasem prawdziwe 120KM daje sobie rady z teoretycznie szybszymi samochodami
Focus RS mk3 Nitrous Blue
-
- Mały gagatek
mój ma boxa wiec pewnie nie dużo ponad 130KM ma . Auto roczne , dobre opony , felgi 16''
Golf 6 TSI, w serii masz między 130 do 135km, choć w firmie REVO w niemczech seria 122 jakiś egzemplarz pokazał 139,9km więc jeśli Twój na boxie jedzie lepiej niż seria, to albo masz więcej niutków albo moc pewnie pod 140km+ no ale nie ma co gdybać każda hamownia inna zależy czy inercyjna czy obciążeniówka. No i pamiętać trzeba, że dużo zależy od kursywej przebiegu mocy i momentu. Co z tego, że jakieś auto ma 125km jak ma je przy np. 6tys obrotów,a zanim dojdzie do tych 6tys jedzie 100 koniami i to na silniku, a nie kolach.
z B16 nie mial bys szans d16 tez powinno sie trzymac nawet jesli ma troche ponizej serii to te silniki jezdza ladnie a niski moment ze startu chyba nie ma takiego znaczenia jak z rolki. na wynik wplywa tez ogarniecie kierowcy czy stan opon. krotko mowiac byles lepszy amozesz trafic innego crx'sa 125km i moze Cie zrobic bez problemu z Hondami to loteria
Volkswagen Vento AAZ -> 97PS@4690 / 152Nm@3050 -> 112PS@4460 / 197Nm@3610
Daewoo Lanos C20XE-> 100PS@6300 / 128Nm@3520 -> 160PS@6080 / 193Nm@5470 -> 250PS@5650 / 330Nm@4470
Daewoo Lanos C20XE-> 100PS@6300 / 128Nm@3520 -> 160PS@6080 / 193Nm@5470 -> 250PS@5650 / 330Nm@4470
strus90, dokładnie tak jak piszesz z tym momentem nie ma znaczenia z miejsca ale tez tak jak ktos wyzej wspomnial, ze to juz auto nie z tej dekady i pewnie zajezdzone i mozliwe tez, ze na podtlenku LPG lecz nie ma go gdybac, wygral i to sie liczy Nie wazne czy auto stare czy nie, jakby wlasciciel dbal o ten samochod (crx) to by nie pozwolil by byly jakies straty mocy w silniku, a ze nie dba i do tego jeszcze staje do startu to tylko o nim swiadczy i jego podejsciu. Moze tylko chcial sie sprawdzic z golfikiem, tez tak lubie sprawdzac sie z lepszymi autami i widze, ze duzo zalezy od kierowcy, a przewaznie gubi ich pycha.
A jak! Szkoda tylko, że nie ma wzmianki co dodatkowo było używane podczas sprintu.overrange pisze:wygral i to sie liczy