Sztomel pisze:
ważne jest aby potem w Vagu sprawdzić poprawność działania tego przełącznika F7 i F47 czyli w 01 Engine, grupa 006, 2 pole od lewej wyświetla się wartość "000" przy prawidłowo działającym czujniku pedału hamulca i srzęgła, jeśli wciśniemy pedał hamulca wartość powinna się zmienić jednocześnie na "011" a przy puszczeniu pedału hamulca na "000" a jeśli wciskamy pedał sprzęgła to powinna się zmienić na "100" i przy jego puszczeniu na "000" - wtedy mamy pewność, że czujnik pedału sprzęgła i hamulca działają prawidłowo.
Mam z tym problem. Przy podłączonym czujniku jest "010" bez wciśniętego pedału hamulca. Przy wciśniętym przeskakuje na "011" a przy odpuszczeniu znów na "010".
Gdy wciskam sprzęgło przeskakuje na "110" a gdy odpuszczam to znów na "010".
Przy odłączonym czujniku stop sytuacja wygląda podobnie, czyli bez niczego wciśniętego jest "010". Przy wciśniętym sprzęgle jak wyżej "110" a przy puszczonym "010".
W czym szukać przyczyny?
Udało mi się zdiagnozować i usunąć usterkę.
Bez czujnika STOP powinno być wskazanie "010"
Błąd tkwił w pierwszej blaszce, która to była za mało wygięta i nie zamykała pierwszego obiegu (dwa środkowe piny).
Należy ja wygiąć na pod katem 30-35stopni z obydwóch stron, wtedy będzie optymalnie.